Back to Question Center
0

Vil du slette henvisningspam fra Google Analytics? - Semalt Expert Advice

1 answers:

Henvisningspost har blitt et stort problem i disse dager. I noen måneder har det angrepet et stort antall nettsteder og forårsaket problemer for ulike webmastere. Derfor er det viktig for oss alle å unngå og implementere metoder for håndtering og identifisering av henvisningspost, slik at Google og andre søkemotorer hjelper oss med å forbedre rangeringen av våre nettsteder.

Det kan ikke være lett å kvitte seg med henvisningspost, ettersom mange mennesker ser etter magiske løsninger. Artem Abgarian, Senior Customer Success Manager Semalt , forsikrer her om at det ikke er noe magisk, og du må manuelt og sakte fjerne henvisningsspam fra Google Analytics.

Google har anerkjent referral spam som et av de store problemene - every storm trooper helmet. Dessverre har ingen løsning blitt gitt så langt, slik at nettstedseierne går med det hele alene.

Det som er mest frustrerende er at nesten alle nettsteder lider av henvisningspost på en eller annen måte. Google Analytics tilbyr oss et hjelpeforum der vi kan legge inn klager om problemet, men det er sjeldne muligheter for at vi får noen løsninger på stedet. Markedsførere og webansvarlige er bekymret fordi det ikke er noen måter å fjerne henvisningspost på. Heldigvis finnes det noen forebyggende tiltak som man kan velge å fjerne, stoppe og minimere henvisningsspammen i sine Google Analytics-rapporter.

Blokker Kjente Bots and Spiders

For noen år siden annonserte Google en ny funksjon for å blokkere alle kjente edderkopper og bots. Hvis du ekskluderer dem fra Google Analytics-rapportene dine, kan du forbedre kvaliteten på trafikken. Med dette alternativet kan webmastere få fullstendig eller delvis kvitt de uorganiske trafikkildene. For å aktivere dette alternativet, bør du ekskludere og blokkere IP-adressene som du kanskje anser falske. En av de største ulempene ved denne teknikken er at du aldri kan få en ide om hvor mange roboter og edderkopper du har kommet til nettstedet ditt så langt.

Blokk henvisning Spam via .htaccess

Blokkering av henvisningspost gjennom .htaccess-filer er mulig. Hvis du kjører nettstedet ditt på Apache, vil det ikke ta mye tid å forhindre henvisningspamfiler før det tricks deg og din Google Analytics-konto. Du bør blokkere henvisningsspammen fra denne bestemte filen og behandle den som en vanlig fil for å forbedre nettstedets trafikkvalitet.

Begrens Ghosthenvisninger

Du må begrense spøkelseshenvisninger hvis du lider av et stort antall falske treff. Ghost henvisninger kan skade nettstedet ditt rangeringen i søkemotorens resultater. De forårsaker problemer ved å spore deres spesifikke koder i Google Analytics-kontoen uten din tillatelse.

Block Fake henvisninger og dodgy Crawlers

Du kan enkelt blokkere falske henvisninger og dodgy crawlers i Google Analytics-kontoen din. For å gjøre dette må du opprette filtre for domenene eller underdomenene som har blitt påvirket av henvisningsspammen. Dessverre er det en grense i Google Analytics om hvor mange filtre du kan opprette per domene. Et stort antall filtre kan aldri opprettes, så du må opprette dem på flere kontoer. For det etablerte nettstedet kan det være en pågående prosess, men det er ikke en permanent prosess hvis nettstedet ditt er relativt nytt.

November 24, 2017