Back to Question Center
0

Tips fra Semalt på å fjerne Spam henvisninger fra Analytics

1 answers:

Antall spammy henvisninger på nettet i dag fortsetter å spike. Noen byråer som er involvert i kundenes nettsteder, har rapportert hendelser der flere spammy henvisninger vises på deres Google Analytics-rapporter. Det er viktig å gjennomføre skritt som hjelper til med å slette henvisningspamfiler så raskt som mulig fra analyserapporter. De er en kilde til skævhet i resultatstatistikken, noe som resulterer i feil fortolkning av nettstedets virksomhet. Det utgjør også en risiko for brukerne som besøker nettstedet. Årsaken er at disse brukerne kanskje vil besøke referrerens nettsted og ende opp med å få sine datasystemer smittet med virus eller trojaner - sava inc.

Det er mange måter å fjerne spamkoblinger for Google Analytics-rapporter. Hver av disse teknikkene har sine fordeler, men følgende metode, spesifisert av Artem Abgarian, Senior Customer Success Manager Semalt , antas å være den mest effektive. Det vil redusere de fleste risikoene knyttet til henvisningspost.

For å starte prosessen, åpne din Google Analytics-profil, og velg visningen som filterinnstillingene skal gjelde for. Husk alltid å opprette en ny visning når du implementerer filtrene og la en ufiltrert en for å fungere som kilde til rå data og backuppunkt hvis noe går galt nedover linjen.

1. Botfiltrering

Det er en ny funksjon i Google Analytics som filtrerer noen av botvisningen på analyserapporter. Det sletter ikke henvisningspost til helhet, men det fungerer som et godt utgangspunkt. Velg innstillinger fra visningsprofilen du vil filtrere. Nederst på denne siden er en avkrysningsboks åpen, og brukeren til å ekskludere all trafikk fra kjente robotter og edderkopper. Sjekk det, og du er nå klar til å gå.

2. Legge til henvisningsløsninger

Det er ganske greit, men krever litt mer innsats enn botfiltrering. I Admin-delen i GA velger du Alle filtre, og øverst er et alternativ for å opprette et nytt filter (knappen i rødt). Oppsettet på kontonivå er enklere å implementere og administrere. Det er bare mulig hvis den nåværende brukeren har tillatelser til å redigere fra nettredaktøren.

Navn på filteret med et beskrivende navn som "Fjern (Nettsted)." Det bør være et egendefinert filter i filtertypen. Kontroller Excluder-knappen, og velg "Henvisning" fra rullegardinmenyen i filterfeltet. Lim inn nettadressen du vil ekskludere i filtermønsteret. Rull ned til området der brukeren velger hvilke visninger som skal brukes for innstillingene. Klikk på en og legg den til i listen, og klikk deretter Lagre.

3. Test og verifiser

Det er det siste trinnet i prosessen som innebærer å overvåke Google Analytics-rapportene de neste par ukene for å se om filtrene på plass virker. Det er viktig å inkludere en notat i begynnelsen av denne prosessen som angir hvorfor det var så mye trafikk før filtreringen startet. Hvis det er noen synlige positive endringer, er det nå trygt å bruke filtre til hovedvisningen. Det finnes en lang liste over spambots online, og nye blir lagt til hver dag for å hjelpe nettstedseiere å identifisere unaturlige trafikkdata og sammenligne det med det som står på listen.

November 24, 2017