Back to Question Center
0

Semalt: Unntatt Ghost Referral Spam fra Google Analytics

1 answers:

Google Analytics er et gratis og pålitelig verktøy som webområdeeiere kan bruke til å hente trafikkdata og gjøre rapporter ut av dem med mye effektivitet. Gjennom årene, siden 2005 da Google kjøpte Urchin, har det blitt et kraftig webanalyseverktøy . Webmastere bruker det til å overvåke deres online kampanjer, og bestemme konverteringsfrekvensene, implementere optimaliseringsmål for websider og holde en rapport om deres e-handelsaktiviteter. Likevel kan tilstedeværelsen av henvisningspost raskt undergrave nøyaktigheten av denne massedataene - ray ban aviator polarizado.

Artem Abgarian, Senior Customer Success Manager for Semalt , definerer her noen måter og metoder for fjerning av henvisningspam fra Google Analytics.

Disse er ikke de robotene du ser etter

Henvisningspost er en teknikk som brukes av folk som ønsker å få gratis tilbakekoblinger til deres nettsteder. Trafikken fra disse kildene er også kjent som "Ghost referrals" siden ingen faktiske mennesker er bak besøkene. Henvisningspost har en tendens til å oppblåse dagens organiske trafikkstatistikk, noe som har negative implikasjoner for nettstedets konverterings- og engasjement.

Hva skjer er at spøkelsesreferanse domener vises i Google Analytics-trafikkrapporten, men ingen har besøkt nettstedet. Spambots er bak skrapingen av Google Analytics sporingskoden. De bruker den til å sende trafikk direkte til verktøyet for analyse. Kort sagt, spøkelsesreferanser omgår. Det er enkelt å få øye på og fjerne henvisnings spam-domener, siden de har overdreven og unaturlig trafikk og besøk økter.

Henvisningspost har et mål som bare er til fordel for spammeren. Tanken er å lure nettstedseieren ved å håpe at deres nysgjerrighet å vite hvor mesteparten av trafikken kommer fra, får dem til å klikke på deres nettadresse. Når du klikker nettadressen som er oppgitt i GA-rapporten, omdirigerer den tilbake til deres nettsted og registrerer som organisk trafikk fra deres side.

Det er for tiden krav om at Google jobber med en permanent løsning for å håndtere henvisningspost. I mellomtiden er det tiltak i Google Analytics for å minimere utbredelsen av GA-rapporter. Den mest nyttige en i seg selv er de innebygde filtre som Google Analytics har på plass. De fjerner ikke nødvendigvis henvisningspost, men de gir brukeren en sjanse til å få et mer nøyaktig bilde av deres nettstedets ytelse. De er bare visningsnivåfiltre. Velg filtre fra administrasjonen i GA og "Opprett et nytt filter." En gang her, velg fra de to handlingsplanene:

# 1 Ødelegg noe med mer enn 15 tegn

Den bruker et vanlig uttrykk for å avvise noen domener med 15 tegn eller mer. Det kan ikke fjerne henvisningspost til helhet, men fungerer som et godt sted å starte. Gi det nye filteret et navn som "ghostbuster" og gjør det til en forhåndsdefinert type filter. Velg å ekskludere, og sett inn ". {15,} | \ s [^ \ s] * \ s | \. |, | \! | \" I filtermønsteret. Lagre filteret.

# 2 Fjern bestemte domener

Det innebærer å skape tilpassede filtre for å kvitte seg med bestemte lenker som kan være veldig kjedelig hvis de er flere. Men til slutt vil det være verdt. Den eneste ulempen er å identifisere de spammede domenene. Gi filteret et nytt navn som ghostbuster (kampanjekilde). Det er en forhåndsdefinert type og velger deretter "Ekskluder". Skriv inn de mistenkelige domenene i filterfeltet adskilt med en "\" og lagre.

November 24, 2017