Back to Question Center
0

Semalt Expert: Alt du trenger å vite om filtre

1 answers:

Ivan Konovalov, Semalt Customer Success Manager, sier at du bør bruke filtre for å endre og begrense dataene i en visning. Det er for eksempel mulig å bruke filtre for å ekskludere trafikk fra en bestemt IP-adresse. Du kan inkludere data fra de ønskede underdomenene og katalogene, og kan konvertere dynamiske sider til lesbare tekster og strenger. Du må søke tillatelse på et kontonivå før du administrerer filtrene.

Videooversikt:

I dette avsnittet bør du angi primære filtre etter å ha sett videoen, som er delen av programmet Digital Analytics Fundamentals. Det har blitt introdusert i Analytics Academy. Videolinken er her: analyticsacademy.withgoogle.com.

Forhåndsdefinerte filtre:

Forhåndsinnstilte filtre bør utelukkes fra Google Analytics-dataene dine. For dette bør du bruke filtrene til å ekskludere eller inkludere trafikken fra bestemte domener, for eksempel et bedriftsnettverk eller en Internett-leverandør. Når du har angitt domenenavnet, bør du ikke inkludere sin vertsserverlabel uten tillatelse.

En annen ting du bør huske på er å ekskludere kun trafikk fra de refererte IP-adressene..Dette filteret kan brukes til å ekskludere eller inkludere klikk fra en bestemt IP-adresse eller en bestemt kilde. Det er mulig å filtrere en rekke IP-adresser med dette alternativet. Hvis du vil filtrere mer sofistikerte adresser, bør du bruke alternativet Tilpasset filter for å ekskludere det. Alternativt kan du bruke IP-adressen til å angi de vanlige uttrykkene som et filtermønster.

Tilpassede filtre:

  • Ekskluder: Det kan utelukke loggfilslinjene som samsvarer med ditt filtermønster. Du bør overse parallelllinjer for å sikre sikkerheten til nettstedet ditt på internett.
  • Inkluder: Den inneholder loggfilelinjene som passer til filtermønsteret ditt. Alle de ikke-tilsvarende treffene bør ignoreres, og dataene i disse treffene er ikke klarert i Google Analytics-rapporten.
  • Liten og stor bokstav: Det er mulig å konvertere innholdet av felt til små eller store bokstaver, basert på dine krav.
  • Søk og erstatt: Det er et grei og utmerket filter som kan brukes til å søke mønstre i et felt. Det hjelper med å erstatte mønstrene med de mest passende alternativer.
  • Avansert: Det lar deg bygge feltene fra ett punkt til et annet. Filtreringsmotoren vil bruke alle uttrykkene i to uttrekkfelt. Den konstruerer deretter et annet felt ved hjelp av Constructor-uttrykket.

Bruksområder for filtre:

Her har vi beskrevet noen bruksområder av filtre:

  • Ekskluderende intern trafikk fra rapportene: Filtre kan brukes til å ekskludere den interne trafikken fra Google Analytics-rapportene dine. For dette bør du sette opp filtrene som identifiserer IP-adressene du vil forby.
  • Rapporter aktivitetene i spesifikke kataloger: Hvis du ønsker å rapportere aktivitetene i enkelte spesifikke kataloger, bør du sette opp et filter som kan identifisere disse katalogene.
  • Spor underdomener i de separate visningene: Hvis du vil spore underdomener, bør du opprette separate visninger for hvert domene og underdomene. Du bør også inkludere filtre for å identifisere de bestemte underkatalogene Source .
November 29, 2017