Back to Question Center
0

Semalt Expert: Alt du trenger å vite om filtre

1 answers:

Ivan Konovalov, Semalt Customer Success Manager, sier at du bør bruke filtre for å endre og begrense dataene i en visning. Det er for eksempel mulig å bruke filtre for å ekskludere trafikk fra en bestemt IP-adresse. Du kan inkludere data fra de ønskede underdomenene og katalogene, og kan konvertere dynamiske sider til lesbare tekster og strenger. Du må søke tillatelse på et kontonivå før du administrerer filtrene - flushing electric hot water heater.

Videooversikt:

I dette avsnittet bør du angi primære filtre etter å ha sett videoen, som er delen av programmet Digital Analytics Fundamentals. Det har blitt introdusert i Analytics Academy. Videolinken er her: analyticsacademy.withgoogle.com.

Forhåndsdefinerte filtre:

Forhåndsinnstilte filtre bør utelukkes fra Google Analytics-dataene dine. For dette bør du bruke filtrene til å ekskludere eller inkludere trafikken fra bestemte domener, for eksempel et bedriftsnettverk eller en Internett-leverandør. Når du har angitt domenenavnet, bør du ikke inkludere sin vertsserverlabel uten tillatelse.

En annen ting du bør huske på er å ekskludere kun trafikk fra de refererte IP-adressene..Dette filteret kan brukes til å ekskludere eller inkludere klikk fra en bestemt IP-adresse eller en bestemt kilde. Det er mulig å filtrere en rekke IP-adresser med dette alternativet. Hvis du vil filtrere mer sofistikerte adresser, bør du bruke alternativet Tilpasset filter for å ekskludere det. Alternativt kan du bruke IP-adressen til å angi de vanlige uttrykkene som et filtermønster.

Tilpassede filtre:

  • Ekskluder: Det kan utelukke loggfilslinjene som samsvarer med ditt filtermønster. Du bør overse parallelllinjer for å sikre sikkerheten til nettstedet ditt på internett.
  • Inkluder: Den inneholder loggfilelinjene som passer til filtermønsteret ditt. Alle de ikke-tilsvarende treffene bør ignoreres, og dataene i disse treffene er ikke klarert i Google Analytics-rapporten.
  • Liten og stor bokstav: Det er mulig å konvertere innholdet av felt til små eller store bokstaver, basert på dine krav.
  • Søk og erstatt: Det er et grei og utmerket filter som kan brukes til å søke mønstre i et felt. Det hjelper med å erstatte mønstrene med de mest passende alternativer.
  • Avansert: Det lar deg bygge feltene fra ett punkt til et annet. Filtreringsmotoren vil bruke alle uttrykkene i to uttrekkfelt. Den konstruerer deretter et annet felt ved hjelp av Constructor-uttrykket.

Bruksområder for filtre:

Her har vi beskrevet noen bruksområder av filtre:

  • Ekskluderende intern trafikk fra rapportene: Filtre kan brukes til å ekskludere den interne trafikken fra Google Analytics-rapportene dine. For dette bør du sette opp filtrene som identifiserer IP-adressene du vil forby.
  • Rapporter aktivitetene i spesifikke kataloger: Hvis du ønsker å rapportere aktivitetene i enkelte spesifikke kataloger, bør du sette opp et filter som kan identifisere disse katalogene.
  • Spor underdomener i de separate visningene: Hvis du vil spore underdomener, bør du opprette separate visninger for hvert domene og underdomene. Du bør også inkludere filtre for å identifisere de bestemte underkatalogene.
November 29, 2017