Back to Question Center
0

Semalt ber deg om å være våken. Hærene av Zombie-datamaskiner går på offensiven!

1 answers:

Frank Abagnale, Semalt Kundesuksessleder, sier at i den moderne verden invaderer zombiearmer ikke bare skjermbilder, men også internett. De invaderer internett i form av botnets. Ifølge internetteksperter, benytter botnet en hær av datamaskiner som er smittet med lignende skadelig programvare. En bot herder har fjernkontrollen til slike datamaskiner slik at de kan kommandere zombier og botneter uten kjennskap til et offer.

I tillegg kan bothærtere videresende instruksjoner i datanettverkene. Instruksjonene er rettet mot å siphonere bankopplysninger, kredittkortnumre, lansere angrep mot nettsteder, utføre reklamefusk og levere skadelig programvare eller spam. Botnets kom opp i en senatdomstolsforening tidligere i denne måneden med James Comey, FBI-direktøren. Tidligere hadde Senator Sheldon Whitehouse sammenlignet botnets med ugress som gjør "onde" og ba regissøren om å evaluere en av de største plagerne som man kan møte med internett. Comey bemerket at det ikke var "bra botnet". Han forklarte videre at en hær av zombier har dårlige intensjoner.

Botnets har vært på plass i over et tiår og er nå blitt den mest populære taktikken som brukes av hackere for å lage raske penger og kapasjeringsmaskiner. Ifølge nettverkssikkerhetsindustrien har botnets resultert i estimerte tap på over 110 milliarder dollar globalt over tid. Videre faller en tilnærmet 500 millioner datamaskiner i bytte for at botnet-hærene angriper hvert år, noe som overskrider omtrent 18 ofre per sekund.

Eksperter kaller Morris orm som det første botnet som ble sluppet ut i 1998. Selv om denne ormen infiserte hundrevis av datamaskiner på ARPAnet, forgjengeren til moderne internett, var det egentlig ikke et botnet som definert i dagens sammenheng. Robert Morris Jr., som skapte Morris orm, kontrollerte ikke de infiserte datamaskinene og tjente aldri penger fra sin virksomhet.

Botnets er for tiden velordnede kriminelle foretak, som ofte består av millioner av infiserte datamaskiner som kan bringe bondehemmere eller deres kunder milliarder av dollar. I 2007 startet FBI en nedbrytning på botnets gjennom en operasjon kalt Bot Roast. En gentleman som heter John Schiefer ble arraigned og dømt i en botnet kriminell sak som resulterte fra prosessen. Han ble straffet under tvangsakt i stedet for datautbrudd og bedrageri, en lovgivning som brukes til å arraigne hackere. John's botnet malware hadde invadert 250.000 datamaskiner, og den ble brukt til å siphonere PayPal-legitimasjon fra ofre.

I 2014 fungerte en annen operasjon fra Microsoft ikke veldig bra. Programvaregiganten kjøpte en rettsordre for å ta kontroll over nesten to dusin domener som ble brukt av Jenxcus og Bladabindi. Microsoft mislyktes i å sende kommandoer til de infiserte maskinene i stedet beslaglagt mistenkelige domener og dermed deaktivere botnet-kommandoer. I prosessen tok programvareleverandøren mange legit-domener og slår dermed ned adresser på millioner av sine kunder.

Selskapet anerkjente sin feil og reverserte sine tiltak for å gjenopprette tjenester til kundene. Imidlertid viste bevegelsen hvordan massive undertrykkelser på botnets kunne føre til utilsiktede konsekvenser. Til tross for at enkelte operasjoner for å bekjempe bots var vellykkede, er det fortsatt ingen tegn på botnetapokalypseavbrudd. Dette skyldes høy hastighet ved hvilken zombiene infiserer maskiner Source .

November 24, 2017