Back to Question Center
0

Semalt avslører en veiledning for å fjerne falsk trafikk fra nettstedet ditt

1 answers:

Referral spam er et produkt av spambots som sender falsk trafikk til Google Analytics direkte, og vises dermed i trafikkrapporter generert. Ta tiltak for å slette henvisningspost hvis du finner dem i GA-rapporter for å oppnå nøyaktig statistikk for nettstedet.

Artem Abgarian, Senior Customer Success Manager for Semalt Digital Services, deler her noen praktiske problemer i denne forbindelse - industrial surveillance cameras wireless.

Hva er en Bot?

Bots er programmer utviklet for å utføre oppgaver repetitivt raskt og med presisjon. Bots ble opprinnelig bestemt for indeksering av sider på internett av søkemotorer . Personer med skadelig hensikt vedtok bruken av roboter gjennom årene for å hjelpe dem med å opprette bedragerier ved å klikke, overføre innholdet på et nettsted, distribuere skadelig programvare, akkumulere e-postadresser og overbelaste trafikk på nettstedet.

Sikker og skadelig Bots

Et eksempel på en god bot er Googlebot som gjennomsøker og indekserer sider for brukere. Søk bots kjører ikke JavaScript (de fleste av dem). Likevel finner de som bruker det, seg selv på GA-rapportene som kan skade metrisk representasjon. Hvis de ikke kjører JavaScript, er det ingen innvirkning på rapportene, men vises på serverloggene til tross for. De kan imidlertid påvirke lastingshastigheten siden de bruker serverressursene. Sikker bots følger retningslinjene i robots.txt. Ondsinnede bots, derimot, implementerer ulike strategier for å overstyr disse retningslinjene.

Spam Bots

Deres primære mål er å besøke så mange nettsteder som mulig, og sende ut spam med ansiktshenvisninger for å unngå deteksjon. Den falske henvisningshovedet innebærer en viderekoblingskobling til nettstedet de ønsker å markedsføre. HTTP-forespørsler fra en slik bot vises i serverloggene og indekseres av Google. Det fungerer som tilbakekobling til nettstedet når det vises i serverloggen. Google har gjort endringer i sine algoritmer for ikke å indeksere data fra serverlogger, og dermed hindre innsats fra spambot-utviklere. JavaScript-run spam bots kan gjøre deres vei forbi GA-filtre, og det er derfor de reflekterer i rapportene.

Robotnettverk

Botnets består av flere infiserte datamaskiner for å danne et nettverk som styres av spammeren. Det bruker forskjellige IP-adresser for å angripe et enkelt nettsted. Jo større botnet, jo høyere suksessrate for infiltrasjon. Trafikk fra et botnet vises som direkte trafikk siden den kommer fra en annen datamaskin, noe som gjør det vanskeligere å oppdage. Blokkering av en ville ikke ha stor innflytelse ettersom en annen tar sin plass.

Svært skadelig Spam Bots

Deres primære formål er å rekruttere en datamaskin for å være en del av en botnet ved å smitte den med skadelig programvare. Datamaskinen brukes da til å distribuere samme malware til andre datamaskiner. Blokkering av botnet kan hemme innkommende trafikk fra faktiske besøkende. Mistenkelige omdirigeringer fra henvisningsrapporteringen fører for det meste til disse malware-infiserte nettsteder. Unngå å klikke på slike koblinger med mindre det er installert en effektiv anti-malware-programvare eller en egen datamaskin.

Smart Spam Bots

Disse nettstedene sender trafikk til Google Analytics ved hjelp av sporingskoden sammen med nettsted-IDen. De inkluderer også noen falske henvisninger i trafikkrapporten, som kan gå ubemerket. Deres aktiviteter vises aldri i serverloggene, og det er ingen måte å blokkere dem, siden de sender data direkte til analyseverktøyet. Personer som ikke bruker Google Tag Managers, har GA-sporingskoden på deres nettsted, som fungerer som en nettegenskapsidentifikator. Google Tag Manager er et effektivt verktøy for å slette referrer spam i dette tilfellet. Spambots for det meste angriper nettsteder som er utsatt for sårbarheter i kildekoden eller de med begrensede sikkerhetsforanstaltninger.

Oppdage Spam Kilder

Naviger til Googles trafikkrapporter og bruk sprettingsfrekvensene som sorteringselement, i synkende rekkefølge. De med 100% eller 0% studsene bør være mistenkt for spam. Alternativt er det en uttømmende liste over allerede etablerte spammere du kan sammenligne med, uten å måtte gjøre noen manuell analyse. Det neste trinnet er å blokkere dem.

Sørg for å opprette en notering på rapportens graf som forklarer hvor det var en trafikkspor på den tiden.

1. Bruk omskrivingsmaskinen til .htaccess-filen og bruk Spambot-funksjonene til å slette henvisningspost ved å gjøre endringer i det. Hvis det er sikkert om IP-adressen spambottet bruker, inkludere den i koden og nekte den tilgangen. Muligheten kan brukes til å blokkere områder av IP-adresse. Gjør bare dette hvis du er sikker på at spamboten bruker flere IP-adresser til å utføre en enkelt handling. Forhindre også at brukere er kjent for å bruke spambots.

2. Botfiltreringsfunksjon: merk av boksen som ber om å ekskludere kjente roboter og edderkopper.

3. Overvåk serverlogger: skremme botsene vekk ved å besøke nettstedet regelmessig. Bruk en brannmur for å beskytte datamaskinen fra den virtuelle plassen ved å filtrere webkilder fra spambots.

4. Systemets administrator bør være i stand til å tilby profesjonell assistanse.

5. ItSAlive-koden bidrar til å holde beregningene fra Google og Yandex fra forstyrrelser fra spambots.

6. Google Chrome er i stand til å oppdage malware og er egnet for surfing hvis det ikke er brannmur på plass.

7. Brukervarsler er personlige meldinger fra Google som gir beskjed når det oppstår en uventet trafikkbølge.

8. Google Analytics-filtre. Opprett nye filtre i visningsdelen av fanen Admin i GA.

November 24, 2017