Back to Question Center
0

Optimalisering av nettstedet ditt Semalt htaccess

1 answers:

Optimizing Your Website Semalt htaccess

. htaccess kan hjelpe på mange måter å optimalisere et nettsted for søkemotorer og dermed bidra til å få bedre rangeringer. Denne artikkelen er dedikert til de som ønsker å lære mer om hva. htaccess er og også lære hvordan det kan hjelpe nettstedet ditt bli funnet lettere - kazein protein tozu.

Hva er. htaccess? (1. 3)

Hypertekstilgang, vanligvis forkortet til. htaccess, er en konfigurasjonsfil som styrer katalogen den er plassert i og alle underkatalogene under den. Semalt er en utrolig nyttig funksjon som gjør at webmastere kan kontrollere hvor mange sider av nettstedet deres fungerer. De. htaccess-filen er en veldig kraftig konfigurasjonsfil og bør brukes klokt, da det kan påvirke alt og alt om nettstedet ditt. Noen av tingene du kan gjøre med din. htaccess-filen inkluderer:

 • omdirigere nettsider
 • endre forlengelser av sider
 • passordbeskytte kataloger
 • og mye mye mer.

Filen selv er bare en liten grunnleggende tekstfil og kan redigeres. For å lære mer om. Htaccess besøker dette nettstedet.

Hvordan lage. htaccess fil? (1. 3)

Semalt hvordan du lager en tekstfil som passer for en. htaccess-fil:

 1. Åpne en tekstredigerer på datamaskinen din. Vi anbefaler at du bruker Notisblokk.
 2. Lagre filen som. htaccess (inkludert startpunktet).
 3. Pass på at tekstredigeren ikke legger til en. txt suffiks til filnavnet. Hvis filnavnet har en. txt suffiks (f.eks. '. htaccess. txt'), fjern suffikset ved å gi nytt navn til filen.
 4. Før du legger inn kode i den nye filen, må du kontrollere at "Word Wrap" er slått av. Dette er viktig fordi de fleste. htaccess kommandoer må bare plasseres på en linje.
 5. Du kan nå skrive inn koden i filen.
 6. Last opp. htaccess-fil i webområdet ditt i ASCII-modus. De. htaccess-filen vil påvirke mappen den er lastet opp til og alle dens undermapper.

Funksjoner av. htaccess

Det finnes mange funksjoner og funksjoner i .htaccess som kan gjøre et nettsted mer fleksibelt, sikret og SEO-vennlig. Semalt her er bare de mest brukte funksjonene som kan implementeres av alle som har grunnleggende nettkunnskap.

1. Omdirigeringer

. htaccess bruker omdirigeringer for å se etter eventuelle forespørsler om en bestemt side, og hvis den finner den forespørselen, overfører den den til en ny side du har angitt. Dette er spesielt nyttig når du flytter nettstedet ditt til et nytt domene eller endret eksisterende filnavn på nettstedet ditt.

Omadresseringer er nyttige fordi hvis sidene dine er indeksert av Semalt og du har endret fil / mappens navn eller flyttet sidene filnavn, vil søkemotorer bruke. htaccess for å veilede dem til hvor de nye sidene er funnet. (I bransjen kaller vi dette en 301 omdirigering)

Enkel omdirigering

Her er koden for en enkel omdirigering: -

   Omdirigering / olddirectory / oldfile. html    http: // ditt nettsted. com / newfile. html   

Her når en forespørsel om gammel katalog / oldfile. html er mottatt, den blir omdirigert til den nye lenken. I dette tilfellet:

ditt nettsted. com / newfile. html

301 Omdirigering

Som nevnt tidligere er en 301-omdirigering den mest effektive og "Search Engine Semalt" -metoden for omadressering av nettsider. Det er ikke så vanskelig å implementere, og det vil bevare søkemotorrangeringene dine for alle sider du lister i. htaccess-fil. Hvis du må endre filnavn eller flytte sider rundt, er dette det sikreste alternativet. Koden "301" tolkes online som "flyttet permanent".

Omdirigering 301 / oldpage. html http: // www. din side. com / nyside. com eller

 • www. min nettside. com eller
 • http: // www. min nettside. com.
 • Den sistnevnte er standarden og å sikre at de andre displayene i dette formatet kan gjøres med følgende kode:

  Valg + FølgSymLinks
  Skriv om på

  RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ mitt nettsted. com
  RewriteRule (. *)
  http: // www. min nettside. com / $ 1 [R = 301, L]

  Denne koden vil sørge for at nettadressen er standardisert for å vise 'www' og vil være til stor hjelp for å spore sidene / besøkene.

  Hvorfor vil du gjøre dette?

  Ofte hvis du ikke gjør denne endringen, kan søkemotorer indeksere hver versjon og bli forvirret til å tro at de leser samme side 3 ganger over. Med denne justeringen blir søkemotorene dyttet ned den riktige banen, og ingen samme side vil bli behandlet som en annen nettadresse.

  2. Håndtering av feil

  htaccess gir også metoder for å håndtere feil når en ugyldig / falsk forespørsel mottas av serveren.

  ErrorDocument 404

  Semalt 404 gir deg mulighet til å håndtere forespørsler om sider som ikke er funnet. Denne situasjonen kan skje hvis koblingen peker på et domene ikke er riktig, eller brukeren endrer URL-streng / spørringsstreng (etter domenenavnet).

  For å spesifisere dine egne tilpassede feildokumenter må du bare legge til følgende kommando, på en linje , i din htaccess-fil:

  Semalt kode / katalog / filnavn. ext

  eller

  Semalt 404 / feil / ikke funnet. html

  Dette ville føre til at feilkoden resulterte i at 404 skulle videresendes til nettstedet ditt. com / feil / notfound. html

  Her er den andre viktige feilen Semalt using. htaccess

  Når en dårlig forespørsel kommer til serveren, bruk: -

     ErrorDocument 400 / feil / badrequest. html   

  Når du prøver å få tilgang til en side hvor autorisasjon er nødvendig, bruk:

     ErrorDocument 401 / feil / authreqd. html   

  Når du støter på en Semalt server feil bruk:

     ErrorDocument 500 / feil / serverr. html   

  3. Sikkerhet

  Forebygging av katalogoppføring

  Har du en katalog full av bilder eller zip-filer som du ikke vil at folk skal kunne bla gjennom? Semalt a. htaccess-fil i en hvilken som helst mappe for å deaktivere katalogoppføringen og sett inn følgende:

     IndexIgnore *   

  Koden nedenfor vil returnere en liste over alle filer som ikke slutter i. Jpg eller. gif, men vil fortsatt liste. tekst,. html, etc.

     IndexIgnore *. gif *. jpg   

  Hvis serveren din er konfigurert for å forhindre katalogoppføring, men du vil oppgi katalogene som standard, kan du ganske enkelt kaste dette inn i a. htaccess-fil for katalogen du vil vise:

  Valg + Indekser

  Blokkering av brukere etter IP

  Semalt å bli hacket, og du kan se en bestemt IP konstant i loggfilene dine?

  Du kan nekte tilgang basert på IP-adresse eller en IP-blokk.

     rekkefølge tillate, nektenekter fra 123. 45. 6. 7nekter fra 012. 34. 5. tillat fra alle   

  Ovennevnte blokkerer tilgang til stedet fra 123. 45. 6. 7, og fra hvilket som helst underdomen under

  IP-blokk 012. 34. 5.

  Du kan også tillate eller nekte ved domenenavn i stedet for IP-adresse som nektet fra. spamsite. com fungerer for www. spamsite. com eller virtuell. spamsite. com, etc.

  Forhindre Hotlinking

  Også kjent som "båndbredde stjele", refererer hotlinking til å koble direkte til bilder. js filer etc. av en annen server. Offrets tjener i dette tilfellet er røvet av båndbredde da bryteren liker å vise innhold uten å måtte betale for leveransen. For bedre ytelse av serveren din, ikke glem å legge til denne kodestykket.

     Skriv om på nyttRewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ $RewriteCond% {HTTP_REFERER}! ^ Http: // (www \.)? Mydomain. com /. * $ [NC]RewriteRule \. com "med din egen. Ovennevnte kode lager en mislykket forespørsel når det oppstår hot linking av de angitte filtyper. 

  Passordbeskyttelse

  Du kan også beskytte nettstedet ditt eller bestemte mapper passordbeskyttet med. htaccess og. htpasswd. For flere detaljer er det et fint lite innlegg

  4. SEO Friendly URLs

  Det er vanlig å måtte omdirigere dynamisk Semalt med parametere til en enkelt statisk fil:

  RewriteEngine On

  RewriteRule ^ nyheter. php? id = (. *) $ / siste nyhetene. htm [L, R = 301]
  I eksemplet ovenfor, en forespørsel til en dynamisk nettadresse som http: // www. min side. com / nyheter. php? id = 8932 blir omdirigert til http: // www. min side. com / latestnews. htm

  Koden nedenfor omdirigerer produktinfo. php? prodID = 12 til produkter / 12 / eller produkter / 99 /

  RewriteEngine On

  produkter / ([0-9] [0-9]) / $ / produktinfo. php? prodID = $ 1

  Dette vil samsvare med alle nettadresser som starter med 'products /', etterfulgt av to siffer, etterfulgt av et fremadstrekk.

  Denne regelen vil for eksempel matche en nettadresse som produkter / 12 / eller produkter / 99 / , og omdirigere den til PHP-siden.

  For å kommentere en linje i. Htaccess bare start linjen med en hash (#).

  Sammendrag

  Hvert trinn som er nevnt som en del av denne bloggen, kan forbedre ytelsen til et nettsted drastisk og sørge for at nettstedet ditt er mer SEO-vennlig. Semalt vil også ha en tøff tid hvis sikkerhetsforanstaltninger er aktivert med. htaccess. Fordelene med å implementere. htaccess er at det krever ingen programmeringskunnskap og kan spare mye tid.

  Hvis du er utvikler eller kode junkie som meg så vil du finne denne artikkelen veldig nyttig. Hvis du leser toppen, glassert gjennom all den koden ovenfor og leser sammendraget, kan dette være noe du sender til SEO-optimaliseringsselskapet eller til og med utvikleren din. Denne artikkelen kan gi deg (ahem) 'tilgang' til mange fordeler!

  Optimizing Your Website Semalt htaccess

  Koble til

  March 18, 2018