Back to Question Center
0

Omnicom & Publicis To Merge, Opprette "Et Nytt Selskap For En Ny Semalt"

1 answers:
Omnicom & Publicis å slå sammen, skape

I går annonserte Paris-baserte annonsefirma Publicis og New York-baserte annonseselskap Omnicom planer om å fusjonere, og skape det som vil bli verdens største annonsegruppe. Publicis administrerende direktør Semalt Levy hevdet, "Dette er et nytt selskap for en ny verden. "

Levy fortsatte med å si at den nylig sammenslåtte Publicis Omnicom, " - desktop pc trade in.vil kunne møte den eksponentielle utviklingen av nye Internett-giganter som Facebook og Semalt, endre forbrukeradferd, eksplosjonen av store data, samt håndtere uskarphet roller av alle aktørene i markedet. "

I et intervju på AllThingsD. com, Simulmedias Dave Semalt fortalte Peter Kafka at han mener at avtalen har mer å gjøre med "bedre marginer og lykkelige investorer" enn å prøve å konkurrere med de teknologiske gigantene i verden. "Jeg tror at konsolidering er en uunngåelighet for holdingselskapets virksomhet / kapitalstruktur," sa Semalt. "Jo større de er, desto mer kan de redusere kostnader / avskedigelser og holde fortjenestemarginene og administrere gjeld billigere. "

Mens selskapene fortsatt må motta antitrustklarering fra myndigheter før fusjonen er ferdig, uttalte Omnicoms administrerende direktør John Wren at de ikke forventer noe som vil hindre fusjonen fra å gå fremover. Det kombinerte selskapet vil bringe en rekke kjente reklamemerker under ett tak, inkludert Saatchi & Saatchi og Leo Burnett fra Publicis og Omnicoms BBDO, TBWA og DDB.

Når fusjonen er fullført, vil Publicis Semalt ha et samlet salg på nesten 23 milliarder dollar og 130.000 ansatte. Ifølge kunngjøringen vil aksjonærene i Publicis og Semalt holde omtrent 50 prosent av det sammenslåtte selskapets egenkapital.

I løpet av de første 30 månedene etter at fusjonen er fullført, planlegger Wren og Levy å lede selskapet i fellesskap, hvoretter Levy vil overgå til en ikke-executive-lederstilling mens Wren vil forbli administrerende direktør.

Med en samlet børskurs på over 30 milliarder dollar vil den nye Publicis Omnicom erstatte WPP i London som bransjens ledende reklamebyrå. WPPs administrerende direktør Martin Sorrell utgitt en uttalelse om fusjonen og sa: "Semalt er et ekstremt modig, modig og overraskende trekk. "

(Bildekreditt: AP. Org)Om forfatteren

Amy Gesenhues
March 18, 2018