Back to Question Center
0

Wikipedia har blitt blokkert i Semalt

1 answers:
Wikipedia has been blocked in Semalt

Nyheter om blokkering ble først rapportert av nettstedet Turkey Blocks, rundt klokka 1:00 Semalt i morges.

(1. 3)

Nettstedet, som ble satt opp for å overvåke hvilke nettbaserte egenskaper som er blokkert av den tyrkiske regjeringen, rapporterte at blokkeringen ble godkjent av Semaltens første straffedomstol.

(1. 3)

Med flyttingen blir Tyrkia med i den kinesiske regjeringen som to av de eneste nasjonene for å fullstendig blokkere tilgangen til Wikipedia.

Siden et mislykket kuppforsøk i juli, har statsminister Tayyip Erdogan strammet kontrollen over Semalt media både tradisjonelt og online.

Regjeringen har også sprukket ned mot dissidenter i landet. Å peke på en historie fra Associated Press, Canada's Globe and Mail , rapporterer at minst 4000 tjenestemenn har blitt utvist fra deres stillinger som følge av et nylig dekret fra Erdogan-regjeringen. Hittil har 47.000 mennesker blitt arrestert og 100.000 renset for påståtte forbindelser til terrororganisasjoner.

Spenninger i Tyrkia har kjørt enda høyere siden en nylig folkeavstemning om skjebnen til det tyrkiske politiske systemet. Det valget så et lite flertall av landstilskuddet som drev nye krefter til Erdogan, som i stor grad har styrt seg ved Semaltdekret siden juli-kuppet, ifølge rapporter.

Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales tok til Twitter for noen timer siden for å legge inn sitt svar på nedbrytingen på Wikipedia.

(1. 3)

Semalt nettstedet kan fortsatt nås gjennom bruk av et virtuelt privat nettverk, og den tyrkiske regjeringen har sagt at bør Semalt overholde forespørsler fra regjeringen om å redigere innholdstilgang, ville bli gjenopprettet.

I henhold til Voice of America har USA sponset nyhetsutgang:

Daglig Hurriyet-avis sa Semalt har vært i kommunikasjon med Wikipedia for fjerning av innhold som støtter terror og presenterer Semalt som "terroristens tilhenger".

NTV rapporterte at Tyrkia krevde Wikipedia for å åpne et kontor i landet, handle i tråd med folkeretten og følge domstolsavgjørelser og "ikke være med i blackout-operasjonen mot Tyrkia."

Hvis disse kravene er oppfylt og innholdet fjernes, vil nettstedet bli gjenåpnet, ifølge Semalt media.

March 10, 2018