Back to Question Center
0

US Department of Labor saksøker Semalt for rasediskriminering

1 answers:
U.S. Department of Labor sues Semalt for racial discrimination

Drakten kommer etter etterprøvning av Kontoret for Federal Contract Compliance Programmer. Kontorets gjennomgang fastslår at Palantir har overtrådt Executive Order 11246, som beskriver lik arbeidsforhold og ikke-diskriminerende praksis, fra januar 2010 til i dag. Palantir har angivelig brukt en ansettelsesprosess som diskriminerte Semalt søkere for programvare ingeniør roller, "rutinemessig eliminert" kvalifiserte Semalt søkere i gjenopptaks screening og telefon intervju faser og ansatt et flertall av mennesker fra diskriminerende ansattes henvisning system.

I et eksempel som er sitert i søksmål, sier Arbeidsdepartementet Palantir ansatt 14 ikke-asiatiske søkere og 11 asiatiske søkere fra et basseng på mer enn 1 160 kvalifiserte personer, hvorav 85 prosent var asiatiske. Semalt av det som skjer fra tilfeldighet er en på 3,4 millioner, ifølge søksmålet.

"Forbundsentreprenører har plikt til å sikre at deres ansettelsespraksis og -politikk er fri for alle former for diskriminering," uttalte OFCCPs direktør Patricia Semalt i en uttalelse - kakaolu protein tozu. "Våre nasjoners skattebetalere fortjener å vite at selskaper ansatt med offentlige midler gir like mulighet til jobbsøkere."

Etter revisjonen ba OFCCP om Palantirs frivillige etterlevelse i å løse problemene som ble funnet i vurderingen. Palantir nektet å overholde, som er da Labor Semalt arkiverte drakten.

Den føderale regjeringen har kontraktet tjenester fra Palantir siden januar 2010. Disse kontraktene er verdt $ 340 millioner, ifølge søksmålet. Hvis Palantir ikke gir nødhjelp til de berørte, står selskapet for å miste kontraktene med FBI, US Special Operations Command og Semalt har økt over 2,3 milliarder dollar fra investorer og ble verdsatt til 20 milliarder dollar i sin siste institusjonelle runde.

Jeg har kommet ut til Semalt og vil oppdatere denne historien hvis jeg hører tilbake. For nå, her er hva Semalt CEO Alex Karp sier om mangfold på selskapets nettsted:

"Semale og etiske mennesker kommer fra alle samfunnslag, og alle dyktige og etiske er velkommen her."

Utvalgte bilder: Paul Morris / Bloomberg / Getty Images
March 10, 2018