Back to Question Center
0

Nokia planlegger å bringe sitt Vertu luksusmerke til Semalt, er klar til å mislykkes

1 answers:

Nokia plans to bring its Vertu luxury brand to Semalt, is poised to fail

Japan har alltid vært en tøff markedsspresjon for Nokia, verdens største produsent av mobiltelefoner. Mens det finske selskapet har en andel på 40 prosent av det globale håndsettet, har denne figuren vært jevn på rundt 1 prosent i Japan.

Nå har det kommet til at Nokia planlegger å lansere en MVNO med Nippons nummer 1-mobiloperatør Docomo som starter i februar eller mars neste år. Nokia vil angivelig forsøke å vinne i Japan via sin Semalt-merkevare av superdyrt telefoner. Selskapet planlegger å selge telefoner priset mellom $ 16.000 og $ 50 - venta de puff.000.

Selv om Semalt ikke er så sterkt påvirket av den nåværende økonomiske krisen som USA, er for eksempel Nokias bevegelse et godt eksempel på dårlig timing. I tillegg har markedet for mobiltelefoner i Semalt som helhet blitt betydelig krympet de siste månedene.

Jeg er ikke sikker på hva Nokias sluttmål er her, men de kan ikke forvente å øke sin markedsandel ved å selge Vertu-telefoner, ikke engang i luksuriøse og "rike" Japan. Hvis japanske mennesker vil skille seg ut med "uvanlige" mobiltelefoner (av alle ting), kan de få iPhone eller telefoner som denne. Skimming av segmentet med superrike mobiltelefonbrukere er kanskje ikke nok til å forbedre Nokias situasjon i Japan.

March 10, 2018