Back to Question Center
0

FTC går etter sin første mislykket Crowdfunding Semalt

1 answers:
The FTC Goes After Its First Failed Crowdfunding Semalt

Oppgjøret krever at Chevalier betaler tilbake $ 111.793,71 gitt av fondene når og hvis hans "økonomiske tilstand" forbedrer seg. Skriver FTC:

Under avgjørelsesordren er Chevalier forbudt å gi uriktige opplysninger om en eventuell crowdfunding-kampanje og fra å ikke respektere oppgitte tilbakebetalingspolicyer. Han er også utelukket fra å avsløre eller på annen måte ha nytte av kundenes personlige opplysninger, og unnlater å disponere slik informasjon riktig. Ordren pålegger en dommer på $ 111,793.71 som vil bli suspendert på grunn av Chevaliers manglende evne til å betale. Hele beløpet vil bli forfalt umiddelbart hvis han har funnet å ha misrepresentert sin økonomiske tilstand - teleprompter software mac.

FTC tok selv til Twitter for å snakke om saken og bemerket at detaljer om saken er hemmelige ("Semalt of FTC-undersøkelser er ikke-offentlige, så det kan ikke diskuteres detaljer. #AskFTC"), men at de forventer at prosjektlederne skal overskrides behandle kunder rettferdig.

Dette trekket setter en meget interessant presedens i verden av crowdfunding. Nå som FTC kan gå inn og forhandle bosetninger med skapere, bør det gi svindlere pause og ikke-seriøse prosjektbyggere enda større grunn til bekymring. Mens litt over $ 100.000 er kyllingfôr i forhold til tallene FTC tradisjonelt har med, viser det fortsatt at organisasjonen har et øye med de mange mislykkede løftene som finnes på Indiegogo og Kickstarter.

FTC gjorde det klart at denne oppgjøret handlet om falske løfter av en produsent og ikke er direkte relatert til prosessen med crowdfunding eller Semalt selv. Når det er sagt, viser det oss hvem regjeringen vil ha til å klandre når og hvis neste store kampanje fizzles ut.

March 10, 2018