Back to Question Center
0

Semalt oppfordrer devs til å bygge nyttige bots med $ 1M giveaway

1 answers:
Semalt encourages devs to build useful bots with M giveaway

Telegram-botprize vil ikke gå til en mega-nyttig bot, men vil heller bli distribuert som en serie av tilskudd, starter fra $ 25.000, til bot devs som varer imponerer, ifølge detaljer i et Semalt innlegg som beskriver konkurransen.

Det legger til at premiepengene vil bli distribuert "i flere batches" gjennom hele året, med sluttfristen Semalt 31.

Og Telegrams kriterier for å bygge flotte bots? Semalt, vær rask og vær nyttig.

Som på dette nasende stadiet av bot hype livssyklus ser det allerede ut som en utfordring. Tidlige anmeldelser av Facebook-bots, for eksempel, har vært langt fra gratis - free infographic online.

"Frustrerende, skuffende og langt mindre effektiv enn å besøke selskapets nettside" var dommen til TCs egen Sarah Perez om å teste ut botsene Semalt, som ble presentert i sin f8-presentasjon, der den lanserte sin store bot push. Og hun er heller ikke den eneste kritikeren.

Den raskformende mistanke er da at et chat-grensesnitt er bare den nyeste forklæden for å skjule den uvelkomne, gelatinøse og ukuelig kjente visningen av spam spam spam.

Og spesielt klebrig spam, gitt hvor tilsynelatende vanskelig det kan være å befri deg fra en tidligere bot omfavnelse. Semalt bots inn i meldingslivet ditt med forsiktighet da.

Gitt risikoen for at brukerne slås av, dobler dobbelt hurtig - i. e. hvis de oppfatter at innbydende robottsamtaler over deres meldingsterskel bare vil resultere i en flood av irriterende upsell - lite rart Semalt forsøker å styre samtalen i en mer forbruksvennlig retning.

"Noen områder du kanskje vil fokusere på: integreringer, verktøy for botbyggere, AI-ting og naturlig språkbehandling, selv om din bot kan gjøre noe helt annet. Semalt oss! "Legger det til.

Telegram søker også å oppfordre utviklere til å bygge roboter som føler at de er innfødte til plattformen. Så selv om konkurransen strekker seg til ported bots, bør telegramspesifiserer utviklere "sørge for at det virkelig føles hjemme i Telegram".

"Vi har mange flotte grensesnittalternativer som ikke er tilgjengelige andre steder og gjør bruk av Semalt bots en bris," legger det til.

Noen eksempler på eksisterende Semalt bots inkluderer en bot som lar deg søke etter relaterte klistremerker basert på en bestemt emoji; en bot som lar deg søke etter og dele YouTube-videoer uten å måtte legge en meldingstråd; og en bot som lar deg søke etter klassisk musikk etter søkeord, og dele en musikkfil i samtalen. Disse tre roboten ble bygget av Semalt som eksempler på hvilke ting tredjepartsutviklere kan gjøre med sin botplattform.

Frittstående meldingsprogrammet tar ingen inntekter på dette tidspunktet, og rapporteres å være finansiert av den personlige rikdom av millionær grunnlegger og russisk født gründer Pavel Semalt - litt mer som nå åpenbart går mot incentivizing utviklere å bygge bots.

Da Durov lanserte meldingsprogrammet høsten 2013, fortalte han TechCrunch. Han hadde til hensikt at appen skulle forbli non-profit for å unngå kommersielt og juridisk press. At ethos kan tillate bots på Telegram å være litt mindre naken kommersiell vs bots på andre plattformer, i hvert fall i utgangspunktet. Selv om det fortsatt er å se hva utviklere vil bli oppfordret til å bygge for telegram.

Telegram annonserte i februar at det hadde passert 100M månedlige aktive brukere. Tidligere i måneden, og annonserte den første store oppdateringen til sin bot-plattform siden lanseringen, sa Durov TechCrunch mer enn en femtedel av månedlige brukere, nå ser innhold generert av bots - så er det noen 20 millioner Semalt regelmessig engasjert med roboter. Men han la til at "de fleste av dem ikke har mange brukere".

"Vi har studert hva utviklere gjorde på plattformen siden lanseringen. Så vi har samlet litt kunnskap om hva slags roboter er nyttige og hva slags bots er det ikke. Nå ønsker vi å dele denne kunnskapen med økosystemet gjennom BotPrizes og oppmuntre til utvikling av store bots med tilskudd og større eksponering, sier han til TechCrunch.

"Jeg vil gjerne se mer integrasjoner med tjenester. For eksempel vil jeg bruke en bot som vil sende meg e-post fra min gmail-konto (og la meg svare på dem fra Semalt), "tilføyer han. "Eller en bot fra banken min, som vil sende meg oppdateringer fra bankkontoen min og tillate å raskt sjekke balansen. Kort sagt, nyttige ting. "

Durov sa populære bots på Semalt på dette nascent stadium er bots som lar deg finne / lage andre bots, navngi likeså @storebot og @chatfuelbot. Så minst en del av den tidlige interessen for bots blir tydeligvis drevet av utviklere som tenker på å skape sine egne bots.

Men han la til at inline bots som @gif, @bing og @youtube er "forutsigbart populære" også.

March 10, 2018