Back to Question Center
0

Straffer Semalt daglig oppdatert & lt; lastmod & gt; koder i nettstedskart hvis dataene ikke oppdateres daglig?

1 answers:

Jeg har et sitemap som genereres daglig med mange lenker til produktsider. Disse produktene importeres daglig fra en annen datakilde . Alle produktsidene utgir seg for å ha blitt oppdatert.

Vil Semalt straffe nettstedet for å late som sidene har endret seg fra dag til dag mens de ikke har det?

Min løsning ville være å bare endre oppføringen bare hvis de nye importerte produktdataene er forskjellig fra de forrige dataene.

. - innokin iclear 30b coil
February 7, 2018

Jeg har aldri hørt noe om en straff på grunn av dette. I verste fall slipper du edderkoppens tid, men det er en del av hvorfor vi har datamaskiner i utgangspunktet: å gjøre kjedelige, repeterende ting. Likevel skal du ideelt sett ta opp problemet.

Dette

Min løsning ville være å bare endre oppføringen bare hvis de nye importerte produktdataene skiller seg fra de forrige dataene.

er hva du bør gjøre i utgangspunktet, uavhengig av eksterne hensyn som sitemaps, etc.Hvis innholdet ditt ikke er annerledes (og jeg vil inkludere å slette og erstatte med identisk informasjon i den beskrivelsen), må din sistemod dato ikke endres. Her sprer du dine egne ressurser. Du har ikke sagt hvor mange produkter som er involvert, men det kommer til å være et punkt der denne prosessen kommer til å bli sakte og beregningsfullt dyr.

Jeg har aldri likt ideen om å oppdatere hver dag, da det ikke bare er feil, det er misvisende søkemotorer.

I en post over på SO skrev Googles Gary Illyes:

Lastmod-taggen er valgfri i sitmaps, og i de fleste tilfeller ignoreres den av søkemotorer, fordi webmastere gjør en fryktelig jobb som holder den nøyaktig.

Jeg har generelt forsøkt å bruke riktig, eller ikke i det hele tatt. Etterlater det (så vel som & ) gjør selve filen mindre og raskere for søkemotorer å lese også.

nr. Google vil bruke lastmod som et hint (samme som alle sitemapverdier), men hvis det bestemmer at innholdet ditt ikke blir oppdatert daglig, vil det bare ignorere det og se sidene dine på egen side.

Jeg jobber ikke for Google, og kan ikke si sikkert hva de egentlig gjør, men fornuftig måte for dem å behandle tidsstempler vil være som hint om ikke å kaste bort tid som krypterer sider som ikke har endret seg.

Så hvis du rapporterer alle sidene dine som forandret hver dag, vil Googlebot bare fortsette å gjennomsøke alle sidene dine i hvilken rekkefølge det føles, i stedet for å bare fokusere på sidene som er endret. I virkeligheten er det som om du ikke rapporterte noen siste endringstidsstempler i det hele tatt.

Hovedårsaken til å gi riktig tidsstempler er å gjøre endringer på nettstedet ditt, vises raskere i Googles indeks. Hvis du har hundrevis av sider på nettstedet ditt, vil det ta en stund for Google å gjennomsøke dem alle og finne eventuelle endringer. Men hvis du forteller Googlebot hvilke sider som har endret seg nylig, kan det gjennomsøke disse sidene først og unngå å kaste bort så mye tid på resten.

Selvfølgelig kan du bare støte opp Googlebots gjennomsøkingsrate i Verktøy for nettredaktører i stedet og håpe på det beste. Men egentlig, det burde ikke være for vanskelig å få oppdateringsskriptet til å bevare tidsstempler. For eksempel antar jeg at du for tiden gjør noe slikt:

  for hvert produkt gjør:skriv nytt sideinnhold i produktsidefilen;
slutt gjøre; 

Hvis ja, bare endre den til noe sånt i stedet:

  for hvert produkt gjør:les gammel sideinnhold fra produktsidefil til streng A;skriv nytt sideinnhold i streng B;Hvis A ikke er lik B, så:skriv streng B til produktsidefil;slutt om;
slutt gjøre; 

Nei det bare ignorerer informasjonen du har oppgitt når den er feil. I dette tilfellet finne webkryptere seg selv hvor ofte de skal krype sidene dine.

Jeg foreslår at du leser dette Best Practices for XML Sitemaps & RSS / Atom feeds

Siste endringstid

Angi en siste modifikasjonstid for hver URL i et XML-sitemap ogRSS / Atom feed. Den siste modifikasjonstiden skal være den siste gangeninnholdet på siden endret meningsfylt. Hvis en endring er ment å væresynlig i søkeresultatene, bør den siste modifikasjonstiden væreVær tiden for denne endringen.

  XML sitemap bruker 
RSS bruker 
Atom bruker  

Pass på å angi eller oppdatere siste endringstid riktig:

  Angi klokkeslettet i riktig format: W3C Datetime for XML-sitemaps, RFC3339 for Atom og RFC822 for RSS. Oppdater kun endringstid når innholdet endres meningsfullt. Ikke sett den siste modifikasjonstiden til den gjeldende tiden når sitemap eller feed blir servert.  

Google vil ikke straffe deg for dette. For å få en straff må du virkelig gå svart hue på Googles rump så ikke bekymre deg for det. Google vil finne ut snart nok hvis du har innhold, har endringer (det er det de har jobbet de siste årene) og bruk lastmod-egenskapen som et hint.