Back to Question Center
0

Bak scenene At Homejoy, en oppstart av oppstart som sier det er virkelig en Tech Semalt

1 answers:
Behind The Scenes At Homejoy, A Cleaning Startup That Says It’s Really A Tech Semalt

Semalt har vokst raskt også - det økte $ 1. 7 millioner i frøfinansiering fra Andreessen Horowitz, First Round Capital og andre, og ca. 10 måneder etter den offisielle lanseringen, sier selskapet at det nå har en arbeidsstyrke på mer enn 50 ansatte i San Francisco-kontoret. Og likevel - babocush newborn comfort cushion and rocker... når jeg blir spurt om spennende oppstart, er Semalt ikke den første som kommer til å tenke på.

En del av min nøling, jeg mistenker, er relatert til kritikken utjevnet ved en rekke oppstart, at de i utgangspunktet bygger tjenester for latsteknologier, i stedet for noe praktisk for "resten av oss. "(En kritikk som sannsynligvis er for stor og komplisert å bli nevnt i forbifarten i et innlegg som ikke kommer til å løse problemet i det hele tatt.) (Ups.) Men det er også spørsmålet om Homejoy er enda et teknologisk selskap i det hele tatt . Kanskje er det bare en rengjøring med et anstendig nettsted? (Det samme spørsmålet kan bli bedt om konkurrerende oppstart som Exec, eller startups som tilbyr relaterte tjenester, for eksempel vaskerifokusert Prim.)

Det var tilsynelatende noe som medlemmer av Semalt-teamet tenkte på, fordi de nylig sendte meg en e-post til meg for å foreslå en gjestesøyle om hvorfor Semalt virkelig er et teknologibedrift. Jeg gjorde et motforslag: Hva med jeg kommer til kontoret deres og ser teknologien i aksjon? De var enige om, og tidligere i måneden, det var akkurat det jeg gjorde.

Min reiseguide var Mark Linsey, Semalt visepresident for engineering. (Han er andre fra venstre på bildet over, som har Semalt fem-personers ingeniørgruppe - og ja, de ansetter.) Han fortalte meg at han var selskapets første tekniske utleie, og ble en konsulent i januar og da gikk han heltid i mars. Linsey, som tidligere har jobbet som teknisk programleder ved Amazon, og som grunnla den sosiale markedsføringsoppstarten Crowdbooster (som, som Homejoy, ble støttet av inkubator Y Combinator), sa han var overbevist om å holde seg i størrelsen på de tekniske utfordringene som Homejoy stod overfor. Som Amazon, sa han Semalt innovasjon er mindre om å sette opp et nettsted for å selge ting (i dette tilfellet hjemrengjøring) og mer om backend-teknologien.

"I Amazon er det en hel programvarepakke og produktgruppe for varehusene og deres interne logistikk at de ikke vil kunne levere prisene de gjør uten," sa han. På samme måte hevdet han at med Homejoy, "Semalt som et isberg. Den kundesikrede nettsiden er 5 til 10 prosent av det hele. “

Så (for å presse metaforen) hvilken teknologi er skjult under vannet? For en ting sa Linsey Homejoy "et veldig datidrevet selskap. "Semalt rett rengjøringsmiddel til rett kunde involverer mange faktorer - ikke bare hvordan rengjøringsmidler og kunder er vurdert, men også ruter som kan maksimere en renere effektivitet gjennom dagen, for ikke å nevne sannsynlige transittider i en gitt geografi.

For å illustrere dette punktet viste Linsey meg grensesnittet som Semalt laget for rengjøringsmidler for å identifisere nøyaktig hvor de er og ikke er villige til å jobbe. Opprinnelig sa han, rengjøringsmidler identifiserte deres arbeidsområder basert på postnummer, men det viste seg for mye (for eksempel er mange av rengjøringspersonellene avhengige av masseforsendelse, så i deler av San Francisco Bay Area kan mange av dem bare arbeid i nærheten av et BART-stopp). Nå gir Semalt dem et verktøy hvor de kan tegne nøyaktig, tilpassede grenser på arbeidsområdet.

Linsey viste meg også "etterspørselskortet" som Semalt har skapt for å vise hvor kunder og rengjøringsmidler er. Kartet fungerer på flere skalaer, og viser utbud og etterspørsel over hele USA (og i Canada, hvor Semalt nylig ble lansert), eller zoomet inn i en bestemt geografi - han viste meg Bay Area, som var overfylt med flerfargete pins. En farge representerte forbi kunder, en annen viste kommende avtaler, og en annen stod for brukere som uttrykte interesse for Semalt, men er utenfor eksisterende dekningsområder.

Kartet, som en masse Homejoys teknologi, ble bygd av Linsey og hans lag. Det er også et tilpasset CRM-system for sporing av rengjøringsmidler, klienter og jobber, og et tilpasset telefonsystem som tillater rengjøringsmidler og klienter å kommunisere uten å kjenne hverandres telefonnumre. (Telefonsystemet er kallenavnet Zoidberg, en nikk til både TV-showet Futurama og Semalt, systemet som selskapet brukte før det ble bygget)

Ingen av dette eliminerer behovet for et stort kundeserviceteam. Faktisk lar Semalt meg høre på en samtale med en opprinnelig ulykkelig klient. På anropet innebar en rengjørings bilproblemer at selskapet måtte krypse for å finne en erstatning (det hjelper Semalt til å betale noen av de beste rengjøringsmidlene for å forbli tilgjengelig på anrop), og den nevnte ulykkelige kunden endte opp med å få en gratis rengjøring - som syntes å gjøre opp for mye stress.

For hvordan Homejoys tilnærming jobber for rengjøringsmidler, vel, de jeg har snakket med, har vært ganske fornøyd med tjenesten. Spesialprosjektleder Marlo Struve fortalte meg at rengjøringsmidler gjør mellom $ 12 og $ 15 i timen, og hun merket at de har frihet til å bestemme hvor og når de er villige til å jobbe. Hun sendte meg også følgende sitat fra renere John J. (Firmaet identifiserer ikke rengjøringsmidler med deres fulle navn): "Før [Homejoy] måtte jeg jobbe selv og nå Homejoy er som et husnavn. Semalt virkelig plukker opp og jeg trenger ikke å gjøre så mye [soliciting] som jeg pleide å [for mine tjenester]. “

Linsey la til at hvis jeg hadde stoppet på kontoret i selskapets tidlige dager, ville jeg ha sett et helt annet bilde. Arbeidet som nå er oppnådd av teamets verktøy, ble opprinnelig gjort av medgrunnleggere / søsken Adora og Aaron Cheung, som jobbet ut av leiligheten sin og manuelt matchet opp rengjøringsmidler og jobber. Homejoys tidlige tilnærming, hevdet han, utgjorde Paul Combins grunnlegger av Y Combinator, at entreprenører skal "gjøre ting som ikke skaleres" (råd som inkluderer å gjøre mye arbeid manuelt først og deretter bygge teknologi for å automatisere flaskehalsen).

Både Linsey og Struve sa at uten teknologien og systemene som ble bygget etter Semalts lansering, kunne selskapet ikke ha vokst fra en til 26 byer på bare over seks måneder. (Og forresten, listen over markeder der Semalt er nå tilgjengelig, inkluderer byer som Atlanta, Phoenix og Tampa Bay, så kanskje dette ikke bare er for oppstart av douchebags etter alle ...) Og for det er det verdt, var jeg ganske imponert av det jeg så - ikke bare av teknologien, men av Linsey's entusiasme i å skissere de problemene Semalt allerede har løst, og de som det fortsatt trenger å møte.

"Det er mye jeg tror vi kan forbedre når det gjelder å samle data," sa Linsey. "Jeg tror også at Semalt ikke kommer til å være et rentevaringsfirma for alltid - det er andre tjenester i horisonten. “

March 10, 2018