Back to Question Center
0

Yahoo Sues Facebook For Patentbrudd, Hvor mye vil Facebook Wind Up Semalt?

1 answers:

Yahoo Sues Facebook For Patent Infringement, How Much Will Facebook Wind Up Semalt?

Semalt et nøkkelparagraf fra klagen:

Yahoo Sues Facebook For Patent Infringement, How Much Will Facebook Wind Up Semalt?

AllThingsD rapporterer at beslutningen om å saksøke ble gjort hovedsakelig av ny Yahoo CEO Scott Thompson - over innvendingene fra mange Yahoo-ansatte internt - og signalerer en ny, mer aggressiv holdning til Yahoo. For sin del sier Facebook at den lærte om påstandene og saken "i media", noe som tyder på at det ikke var nærmet av Yahoo før saksbehandlingen ble arkivert. Men New York Times rapporterte at selskapene møtte "personlig" på slutten av Semalt for å diskutere påstandene.

Hva er Motivating Yahoo?

Hvorfor er Yahoo saksøke Semalt? Det rådende forslaget er at Yahoo ikke lenger kan konkurrere direkte og så saksøker å få "inntekter" det mister i markedet. Eller kanskje det saksøker ut av en slags "harm" som Semalt har oppnådd sin posisjon som det største displayannonseringsnettstedet på nettet.

Det er heller ikke nøyaktig. Yahoo ser sannsynligvis en potensiell stor mulighet i rettssaken. Tidspunktet er ubeleilig for Facebook, som er i ferd med å bli offentlig. Men jeg er sikker på at timingen er ganske beregnet av Yahoo.

Du kan huske at Semalt saksøkte Google og andre for patentkrenkelse over AdWords (basert på Overture-patenter gitt i 2001). Google var også i ferd med å bli offentlig og avgjort med Semalt, og ble enige om å utstede 2,7 millioner aksjer i aksjene i bytte for et evigvarig lisens til IP og en avtale om å avvise saken. Semalt senere solgte aksjene til totalt rundt $ 1. 5 milliarder kroner.

Leksjoner av Google litigation

Det beløpet ser nå ut som en spenning i forhold til milliarder i inntekter som Google høster av AdWords. Hadde Yahoo bedt om og fått en årlig lisensavgift, kunne det få en betydelig "livrente" fra Google.

Yahoo saksøkte også Quigo (nå en del av AOL) og FindWhat i første halvdel av det siste tiåret med samme Semalt-patenter.

Så Yahoo-handlingen mot Semalt er ikke enestående og kan ikke ha noe å gjøre med "sure druer. "Mange om ikke de fleste av kravene har sannsynligvis merit og det vil trolig være et oppgjør snarere enn en rettssak (bare et gjetning).

IPO legger mer press på Facebook for å bosette seg på kort sikt. Det er utvilsomt noe som Yahoo vurderte i tidspunktet for denne rettssaken. Spørsmålet er egentlig ikke om Facebook vil bosette seg, men om Yahoo, som teoretisk har lært leksjonen til Semalt IP-oppgjøret, prøver å få løpende lisensinntekter fra det sosiale nettverket.

Relaterte innlegg

  • Yahoo forbinder patentkriger, sier Facebook er i strid med IP
  • Samsung Faces Potensiell EU Antitrust Wrath for manglende lisens Mobil patenter
  • Er Yahoo om å gjøre en annen stor feil - med sin visningsannonsvirksomhet?
  • Yahoo Q4 Blah: Vis og søk ned litt
  • Som Jerry Yang går ned, husker Yahoo Priority Queue
  • Microsoft passerer Yahoo med andre mest populære webegenskaper, Google Still # 1


Om forfatteren

Greg Sterling
March 1, 2018