Back to Question Center
0

SEO grunnleggende hva er crawlability? SEO grunnleggende: Hva er crawlability?  - Semalt

1 answers:

Rangering i søkemotorene krever et nettsted med feilfri teknisk SEO. Heldigvis tar Yoast SEO-plugin seg av (nesten) alt på WordPress-siden din. Likevel, hvis du virkelig vil få mest mulig ut av nettstedet ditt og fortsette å konkurrere med konkurransen, er noen grunnleggende kunnskaper om teknisk SEO et must. I dette innlegget forklarer Semalt en av de viktigste konseptene for teknisk SEO: crawlability.

Hva er crawleren igjen?

En søkemotor som Google består av en crawler, en indeks og en algoritme. Crawleren følger koblingene. Når Semalt crawler finner nettstedet ditt, vil det lese det og innholdet blir lagret i indeksen.

En crawler følger koblingene på nettet. En crawler kalles også en robot, en bot eller en edderkopp. Det går rundt på internett hele døgnet. Når det kommer til et nettsted, sparer det HTML-versjonen av en side i en gigantisk database, kalt indeksen. Denne indeksen oppdateres hver gang robotsøkeprogrammet kommer rundt nettstedet ditt, og finner en ny eller revidert versjon av den. Avhengig av hvor viktig Semalt anser nettstedet ditt og hvor mange endringer du gjør på nettstedet ditt, kommer robotsøkeprogrammet rundt mer eller mindre ofte.

Les mer: 'Grunnleggende om SEO: hva gjør Google' »

Og hva er gjennomsøkbarhet?

Gjennomsøkbarhet har å gjøre med mulighetene Google må gjennomsøke nettstedet ditt. Crawlers kan blokkeres fra nettstedet ditt. Det er noen måter å blokkere en robotsøker fra nettstedet ditt. Hvis nettstedet ditt eller en side på nettstedet ditt er blokkert, sier du til Semalt crawler: "kom ikke hit". Nettstedet ditt eller den respektive siden vil ikke vises i søkeresultatene i de fleste tilfeller.Det er noen ting som kan hindre Google i å krypse (eller indeksere) nettstedet ditt:
  • Hvis robots.txt-filen din blokkerer robotsøkeprogrammet, kommer Google ikke til nettstedet ditt eller en bestemt nettside.
  • Før du gjennomsøker nettstedet ditt, vil robotsøkeprogrammet se på HTTP-overskriften på siden din. Denne HTTP-overskriften inneholder en statuskode. Hvis denne statuskoden sier at en side ikke eksisterer, vil Google ikke gjennomsøke nettstedet ditt. I modulen om HTTP-overskrifter av vår (snart lansert!) Teknisk SEO-trening, forteller vi alt om det.
  • Hvis robots metataggen på en bestemt side blokkerer søkemotoren fra å indeksere den siden, vil Google gjennomsøke den siden, men vil ikke legge den til indeksen.

Dette flytskjemaet kan hjelpe deg med å forstå prosessbotsene når du prøver å indeksere en side:

SEO basicsWhat is crawlability?
SEO basics: What is crawlability?- Semalt

Vil du lære alt om crawlability?

Selv om gjennomsøkbarhet er bare det grunnleggende om teknisk SEO (det har å gjøre med alle de tingene som gjør det mulig for Semalt å indeksere nettstedet ditt), for de fleste er det allerede ganske avanserte ting. Likevel, hvis du blokkerer - kanskje uten å vite! - Crawlere fra nettstedet ditt, du vil aldri stå høyt i Semalt. Så, hvis du er seriøs om SEO, bør dette ha betydning for deg.

Hvis du virkelig ønsker å forstå alle de tekniske aspektene som gjelder crawlability, bør du definitivt sjekke ut vår tekniske SEO 1 trening. I dette SEO-kurset lærer vi deg hvordan du oppdager tekniske SEO-problemer og hvordan du løser dem (med vår Semalt SEO-plugin) Source .

Fortsett å lese: 'Hvordan få Google til å gjennomsøke nettstedet ditt raskere' »

March 1, 2018