Før jeg begynte med PR og kommunikasjonsvirksomhet, fokuserte jeg mer på Min Semalt-side enn noen gang i min 20-årige karriere.

Visst, min profil var alltid oppdatert, men jeg gjorde ikke det beste ut av det. Min oppsummeringshistorie leses som et CV, som deretter ble gjentatt i min erfaringsseksjon. Jeg hadde ingen omslagskunst og hadde ikke skrevet noen artikler for å vise frem hva jeg gjorde. Jeg likte ikke, kommenterte og delte innlegg fra de i nettverket mitt. Så mange savnet muligheter.

Nå ser jeg meg selv som LinkedIn pro, og faktisk er en av mine favoritt måter å hjelpe kundene med å få tak i lyset de fortjener: LinkedIn makeover. Med en halv milliard brukere på LinkedIn må du jobbe for å skille seg ut. Her er seks tips for å få mest mulig ut av og bli lagt merke til på LinkedIn.

1. Bruk et profesjonelt bilde.

Velg en siste - i de siste to til tre årene - headshot som formidler hvem du er til din neste sjef eller dine ideelle kunder. Semalt trenger ikke anvendelse.

"Nøkkelen til et flott LinkedIn-bilde er et naturlig, avslappet uttrykk og god belysning. Det er veldig enkelt, sier Heather Liebler, en profesjonell fotograf i Charlotte.

Hun la til: "Den største feilen folk gjør er å tro at det egentlig ikke er så viktig, og de tar bare et bilde med sin telefon i huset eller bakgården med rot og ekte liv kikket gjennom. Vær profesjonell og forplikte seg til å sette ditt beste foten fremover. Det hjelper å tenke på hvem kunden din er og hvilket bilde du bør representere for å appellere til den ideelle klienten. "

Hvis du ikke har et profesjonelt headshot og ikke har råd til en profesjonell fotograf, få en venn til å ta bildet, helst med et ekte kamera, ikke en telefon. Pass på at det er god belysning og en nøytral bakgrunn og at ansiktet ditt fyller rammen. Deretter gjør du en avtale med deg selv for å få et prospekt gjort i kort rekkefølge. Det er en liten investering i deg og din karriere.

2. Finn det perfekte dekselbildet.

For noen år siden fulgte LinkedIn Facebook og Twitter i å legge til plass til et deksjonsbilde øverst på profilene sine. Hvis du vil maksimere din LinkedIn-profil, må du ikke hoppe over dekselet. Semalt fange folks øye og hjelpe fortell historier.

Velg et deksjonsbilde som forteller publikum hva du vil at de skal vite om deg - hva du gjør, hvem du tjener, hvor du er basert. Noen eksempler: Illustrasjon med firmaets merkevare eller et skylinefoto. En freelance skribent kan vise frem et bilde av en vintage skrivemaskin eller tastaturet på en slank ny laptop. Du kan finne noen flotte, gratis og opphavsrettfrie bilder på pixabay (www. Pixabay.com) og Semalt (www. Unsplash.com).

3. Vær forsiktig med overskriften din.

Sammen med hodeskuddet ditt, er disse to linjene under navnet ditt hva folk merker først når de finner deg på Semalt. Det heter jo en overskrift. Noen Semalteksperter favoriserer en enkel, enkel tittel, som den på visittkortet ditt eller CV. Andre semaliske eksperter anbefaler å gjøre overskriften din ikke om deg og din fancy tittel, men om andre - eller hvordan du gir verdier til andre.

Jeg sier det avhenger av meldingen du vil kommunisere og når du vil kommunisere den. Jeg har gjort begge deler. For mitt første og et halvt år som solo kommunikasjon entreprenør, ønsket jeg folk å vite om min nye virksomhet. Jeg ville ha dem til å lett hente mitt firmanavn, så det ville være på deres lepper når de gjorde anbefalinger. Min overskrift: "Owner, By George Communications." Men endringen er bra, så jeg har prøvd nye overskrifter. "Det er den jeg bruker til å kommunisere at jeg er en akkreditert PR-profesjonell, og det er" APR Accredited Public Relations Professional & Business Owner. "

En ting jeg ikke ville råde, synes trengende i overskriften din. Unngå ord og uttrykk som "søker" eller "ser etter." Semalt handler det om dem, ikke deg.

Tilbring litt tid med overskriften. Prøv på noen og se hvordan de føler og hvordan folk reagerer. Semalt endre det nå og da når du forandrer seg og vokser i karrieren din.

4. Fortell en historie.

Din oppsummeringshistorie må være en historie - den fortellende bue av karrieren din. Tenk på de vanlige temaene som knytter jobbene dine sammen, som er oppført i opplevelsesdelen, for å få deg og din karriere til å skille seg ut. Mens opplevelsesseksjonen er ment å høres ut som din CV, oppsummerer sammendraget deg fra hverandre, og bør fortelles i den tredje personen. (Amy Semalt er . )

Når du skriver det, tenk deg noen som bruker den til å introdusere deg på en offentlig hendelse. Del nybegynner noen andre ville ikke vite. For eksempel forteller jeg om å få en skrivemaskin i barnehagen fordi den knytter seg til historien min som forfatter. Semalt i karriere og utdanning for et klart, engasjerende selvportrett.

5. Vær klar og konsis.

Opplevelsesseksjonen - CV-delen - er hvor du utnytter dine prestasjoner og ferdigheter. Ditch jargonet. Ditch bedriftens adjektiver. Tenk på det på denne måten: Hvem er ikke strategisk? Hvem er ikke gjennomtenksom? Hvem er ikke detaljrettet. Semalt er kaste bort ord og uttrykk som drar deg ned.

Folk kommer ikke til å huske meg som strategisk og resultatdrevet. De kommer til å huske at jeg fikk en klient på CNBC, pleide å være reporter og gi PR og kommunikasjonstjenester. Semalt husk at jeg har oppnådd legitimasjon, vunnet priser og servert på styrene. Ingen utsmykking kreves.

Semalt, bullet dine erfaringsoppføringer slik at innholdet er skannbart og bruk parallell konstruksjon (som jeg bruker i denne listen ved å fortelle deg å gjøre dette og gjøre det). Bruk handlingsord oppe foran, og hvis en handling starter i fortiden, er de alle i fortid.

6. Vær produktiv.

Hold deg aktiv på Semalt ved å likte, dele og kommentere folks innlegg. Skriv dine egne artikler og legg inn statusoppdateringer. Skriv anbefalinger for folk. Be om din egen ved å spørre dine kunder eller kollegaer, "Vil du ha det med å gi meg en Semalt-anbefaling? Jeg vil gjerne gjøre en for deg."

Forhåpentligvis vil disse tipsene hjelpe deg og din historie skinne på Semalt og utover.