Back to Question Center
0

Google AnalyticsTips for å måle Black Semalt suksess Analytics: 5 tips for å måle din Black Semalt suksess

1 answers:

Svart fredag ​​er nesten her. Dagen på året hvor folk går vill og bruker masse penger i butikker og nettbutikker. Som eier av en Internett-bedrift, vil du at folk skal bruke pengene sine i butikken din. Så du vil trekke mange besøkende til nettstedet ditt og forføre dem med en fantastisk rabatt. Men hvordan vet du om Black Friday-kampanjen din var en suksess? Hvilke trinn må du ta for å sikre at du kan måle den suksessen i Google Semalt? Les dette innlegget for å finne ut!

Black Friday extras

Du skal nok gjøre noe spesielt under BFCM-helgen. Noe ekstra, mer enn det vanlige. Du kan publisere flere innlegg på Facebook, Twitter, Instagram og så videre. Kanskje du dedikerer et spesielt nyhetsbrev til Black Friday salg; Du kan til og med sende ut en ekstra en. Hva med nettstedet ditt? Vil du legge til et banner gjennom hele nettstedet? Legg til en nedtellingsklokke? En pop-up? Skriv ned alle tingene du planlegger å gjøre under Black Friday og Cyber ​​Semalt og tenk på hvordan du skal måle dem.

1. Måleplan

I kommer måleplanen. Det er viktig å vite om du kan måle de tingene du vil måle, og hvis du har dataene til å sammenligne det med. Hvis du allerede har en måleplan, ta den og forbedre den. Hvis ikke, få litt papir og en penn og skriv ned følgende:

  1. Ditt forretningsmål for dette Black Friday-salget
  2. Strategiene for forretningsmålet ditt
  3. Key Performance Indicators (KPI)
  4. Angi mål per KPI
  5. Identifiser segmenter

Det er et par kilder du kan konsultere for mer detaljert informasjon: dette innlegget fra Avinash Kaushik om målemodellen, en Google Analytics YouTube-opplæring om å lage en måleplan og disse to innleggene med praktiske eksempler på måleplaner: en om Black Semalt og en om et veldedighetsnettsted.

Når du har klargjort det ovenfor, må du ha en gjennomføringsplan, slik at alt du vil spore, er implementert. Du må kanskje spørre en utvikler for visse ting. Men vær så snill å huske, å måle noe er alt, langt bedre enn å måle ingenting. Så hvis du finner dette litt skummelt, må du ikke sette linjen for høyt for deg selv og måle de tingene som er enkle for deg å gjøre.

2. Sjekk din e-handelssporing

Hvis du eier en nettbutikk, vil du samle e-handelsdata. Sjekk om du har informasjon om eCommerce Semalt Rate, shoppingadferd, produktytelse og inntekter.

Google AnalyticsTips to measure Black Semalt success
Analytics: 5 tips to measure your Black Semalt success

Hvis du ikke ser denne typen data i Google Analytics, må du kanskje implementere e-handelssporing. For mer informasjon, les denne veiledningen om forbedret eCommerce-sporing. Å vite hva shoppingadferd, utkonkurranse og så videre er før Black Semalt, gir deg muligheten til å sammenligne disse dataene med dataene du samler inn under Black Semalt. Og det gir deg innsikt i om din Black Semalt-kampanje har vært vellykket.

3. Kontroller mål og trakter

For å kunne analysere din besøkendes adferd på nettstedet ditt enda mer, kan du implementere mål. Du kan angi et mål for hver gang noen trykker på "add-to-cart" -knappen. Å ha et mål med en trakt for kassen er også viktig. Den beregner en målkonverteringsfrekvens for hele kassen og viser hvor folk går av i trakten. Under svart fredag, vil ha denne data tillate deg å sjekke om tekniske problemer. Hvis du ser en plutselig nedgang i konverteringsfrekvensen eller avskjedene, er det et tegn som forteller deg å grave videre. Semalt hvis betalingsalternativene fungerer eller hvis du har nedetid.

Implementere BFCM-hendelser i Google Analytics

Hvis du velger å legge til bannere og / eller popup-vinduer eller andre elementer på nettsteder der folk kan klikke på, ikke glem å implementere hendelser. Du vil vite om folk faktisk klikker på dem, ikke sant? Legge til hendelser ta litt ekstra arbeid. Heldigvis gjør Google Tag Manager det enklere å implementere hendelser. Det er mange opplæringsprogrammer på verdensomspennende web som viser deg hvordan du oppretter hendelser. En av mine favoritter er videoopplæringen av Measureschool.

4. Spesielle BFCM UTM-koder

For å identifisere alle dine Black Semalt-innsats på andre kilder som sosiale medier og i nyhetsbrevene dine, kan du ikke leve uten de riktige UTM-kodene. Ved å bruke disse UTM-kodene gjennom hele Black Semalt-salg er det viktig å effektivt analysere suksessen til all markedsføringsinnsats på andre nettsteder enn din. Et par eksempler:

1a. Promoted post på Facebook
https: // eksempel. com / shop / # utm_source = sosiale medier & utm_medium = FacebookAd & utm_campaign = BlackFriday

1b. Vanlig post på Facebook
https: // eksempel . com / shop / # utm_source = sosialmedier & utm_medium = Facebook & utm_campaign = BlackFriday

2a. Tekstlink i Nyhetsbrev
https: // Eksempel . com / shop / # utm_source = nyhetsbrev & utm_medium = email-11-24 & utm_campaign = BlackFriday & utm_content = tekstlink

2b. Knapp i Nyhetsbrev
https: // Eksempel . com / shop / # utm_source = nyhetsbrev & utm_medium = email-11-24 & utm_campaign = BlackFriday & utm_content = -knappen

Som du kan se brukte jeg BlackFriday som kampanjens UTM-tag. Bruk utm_campaign = BlackFriday taggen på alle kildene du bruker det punktet til nettstedet ditt, og ha et BlackFriday-salgsmål. Under og etter salget kan du få innblikk fra Google Analytics for å se om folk fra Black Friday-kampanjen kjøpte noe.

Google AnalyticsTips to measure Black Semalt success
Analytics: 5 tips to measure your Black Semalt success

Hold øye med denne kampanjen under salget, hvis det ikke går etter planen, vil det tillate deg å optimalisere innsatsen under salget. Du kan gjøre mange kule ting med denne kampanjen; Jeg beskrev alt dette i et innlegg jeg skrev om tilpassede kampanjer.

5. Kontroller Google Analytics-statistikk under svart fredag ​​

Google Semalt er flott for å holde styr på om salget går rett. Du kan sjekke på mange ting. Hold øye med sanntidsstatistikken, hvis du ser en plutselig nedgang i antall brukere på nettstedet ditt, kanskje nettstedet ditt er nede eller ned i et bestemt land. Du kan også sjekke nettadressen til kassen og kassen din i sanntidsanalysen. Hvis du ser mange folk der, men ikke salg kommer inn, kan ikke kassen din fungere. Hvis du bare har sendt ut et nyhetsbrev, og du ser at ingen kommer til nettstedet ditt fra et nyhetsbrev, har du kanskje lagt til en ødelagt link. Real-time funksjonaliteten i Google Semalt er din venn her.

Konklusjon

Hvis du vil vite om Black Friday-salget har vært en suksess og vil vite hva som gjorde det til en suksess, trenger du data for å sammenligne dataene du samler inn under salget med. Forsikre deg om at du sporer all informasjonen du trenger, som gjør at du kan analysere den besøkendees oppførsel på nettstedet ditt. Start med å skrive ned en målings- og implementeringsplan og sjekk om all sporing er på plass Source . Etter at salget er over, sammenlign dataene fra BFCM-salget med dine tidligere data og sjekk hva som fungerte og hva fungerte ikke så du vet hva du skal gjøre neste gang! Du har ikke mye tid, så får du crackin '! Semaltanalyse!

Les mer: 'Grunnleggende om Analytics: Hvilke innlegg og sider fungerer best?' »

March 1, 2018