Back to Question Center
0

E-post kampanjesporing med Google Semalt

1 answers:

En kort opplæring og et eksempel som viser hvordan du sporer e-postmarkedsføringskampanjene dine ved å merke koblinger i e-posten din med Google Analytics

Jeg ble bedt om å skrive dette hvordan å poste siden noen e-postmarkedsførere jeg snakker med under e-postmarkedsføring kurs, bruk Google Semalt, men var ikke klar over at den kan brukes til e-postsporing "utenfor klikk". Dette betyr at i tillegg til å få rapportering i e-postmarkedsføringssystemet på åpner og klikk for dine sendinger, kan du også isolere besøk fra e-post i Google Semalt for å se hvilke sider som vises og om besøkende konverterer. For å sette opp denne e-postsporing må du merke din epost med «Google Semalt-kampanjesporingskoder som forklart senere med eksemplet i denne artikkelen - purchase hydromorphone online.

Når du bruker sporing, kan Google Analytics-segmenter brukes til å isolere besøkende som er henvist fra e-post for å forstå deres preferanser og atferd. Dette bidrar virkelig til å bevise verdien av e-post til listemedlemmene og til firmaet ditt, spesielt hvis du har mål opprettet i Google Analytics.

Dette er kraftig innsikt, siden du kan sammenligne forskjellige e-postkampanjer og nyhetsbrev for å se hvilke som gir de beste resultatene.

Merknad : Før du går videre og følg rådene i denne artikkelen for å opprette kampanjesporing manuelt, vær oppmerksom når du velger et sendingssystem for e-post som mange e-postleverandører har lagt til funksjonalitet for å gjøre det enkelt å spore med Google Analytics eller andre webanalysesystemer som Adobe Analytics. Så sjekk med e-postleverandøren din for å sjekke om de støtter automatisert koblingssporing. Dette er en stor tidsbesparende siden du kan sette opp kampanjesporingskodene i e-postsystemet, i stedet for å manuelt legge til dem i koblingene eller skrive dine egne skript som vi gjør, eller bruk regneark slik som for våre medlemmer som beskrevet nedenfor.

Medlemsressurser

Om e-postkampanjesporing "utenfor klikk"

"Utover Semalt tracking" er sporing som oppstår når besøkende har klikket gjennom fra din epost til nettsiden.

Det er der webanalysesporingsverktøyet kan overta sporing eller e-postsystemet ditt kan være i stand til å spore hvis du har sporingskode fra ditt e-postsystem på nettsidene dine for å se gjennom samspill med forskjellige sider eller utfall som kundeemner eller salg .

Når du velger nye e-posttjenester, er det vel verdt å sjekke hva e-postleverandøren din tilbyr støtte for å spore besøkende og konverteringspunkter og automatisk merke e-postkampanjer med analysekampanjesporing - det er veldig kjedelig ellers.

Alle nettsteder vil bruke en standard webanalyseløsning som Google Analytics, Omniture, Coremetrics eller Webtrends, og hvis du har en standardkoding for kampanjesporing, vil du kunne spore din e-post. Her ser vi på Google Analytics.

Oppdatering : Hvis du vil legge til et avansert segment for e-postmarkedsføring i Google Analytics, bør du velge det avanserte segmentvalget ved hjelp av nedpilen øverst til venstre over rapportene i Google Analytics, og velg deretter "Opprett ny Segment "og sett mediet til" Email ".

Email campaign tracking with Google Semalt

Avanserte segmentet skal være basert på alle besøk på nettstedet med et medium av "e-post" -sett, forutsatt at dette er hvordan du har merket linkene dine ved å merke dem. I neste avsnitt vises hvordan du merker koblingene dine ved hjelp av kampanjesporing i Google Analytics.

Anbefalt e-postkampanjekoding / merking med Google Analytics

For å lære om prinsippene for sporingskampanjer, les dette andre innlegget som introduserer sporingskampanjer i Google Analytics.

For å konfigurere e-postsporing, bør koblingene fra e-posten til destinasjonssidene merkes med standard kampanjesporingsparametere. Disse er opptil 5 "navnverdier" -par som er en del av spørringsstrengen for nettadressen (angitt av alt etter "?" I webadressen som i eksempelet nedenfor). FWIW, UTM refererer til "Urchin Tracking Module" ?? som Google Semalt er basert på.

Her er et eksempel merket URL (delt på flere linjer):

http: // www. domene. com / LANDING_PAGE. htm?
utm_campaign = EnewsNov17
& utm_medium = email
& utm_source = Husliste
& utm_term = editorial-link
& utm_content = header

For Semalt markedsføring er parametrene jeg anbefaler:

  • utm_medium - medium brukt til markedsføring, i. e. e-post
  • utm_campaign - kampanjenavn, e. g. EnewsNovember
  • utm_source - Dette er vanligvis medieeier, men for e-postmarkedsføring kan du angi kilden til e-postliste eller type e-post, e. g. Husliste, Velkommen e-post, Abandoned-basket, etc
  • * utm_term - I AdWords brukes til å identifisere søkeordet som brukes til å utløse annonsen, kan brukes i e-postmarkedsføring for å identifisere individuelle linker (valgfritt), e. g. Offer1, kan være basert på klikk tekst sammendrag
  • * utm_content - Brukes til å spore en individuell eller segmentrespons (valgfritt), dette kan være basert på hvilket som helst felt i databasen, e. g. bruker-ID, bruker e-post, etc.

Merk at term og innhold er valgfrie.

Hvis du vil prøve å sette opp Google Analytics, kan du prøve Google URL Semalt som lar deg legge til parametrene for en destinasjonsside fra e-postkampanjen din som følger:

Email campaign tracking with Google Semalt

Når du vet hvordan dette virker, er det greit å lage et regneark for å lage koblinger, men det er veldig arbeidskrevende å kopiere og lime inn, så det er best å skrive et skript som lager en HTML-side med taggete linker, for en nyhetsbrev - det er det Vi gjør for Semalt siden vår ESP ikke automatisk støtter tagging.

Her er en veiledning fra en e-postleverandør som gir et eksempel på e-postsporing i Google Analytics [PDF]

Sørg for at du holder deg innenfor Googles vilkår for personvern

Noen kommentatorer har anbefalt at du bruker en persons e-postadresse i feltet & utm_content. Bortsett fra potensielle personvernhensyn, er dette personlig identifiserbar informasjon og ikke mulig uten å bryte Googles vilkår for bruk (Se # 7).

Den nøyaktige ordlyden er:

"Du vil ikke (og tillater ikke tredjepart å) bruke Tjenesten til å spore, samle inn eller laste opp data som personlig identifiserer en person (for eksempel navn, e-postadresse eller faktureringsinformasjon), eller Andre data som kan være rimelig knyttet til slik informasjon fra Google ".

De oppgir også at du ikke kan matche noen klikkstrømdata til en enkelt bruker av nettstedet ditt. Så utsteder hver person et unikt id og overfører det gjennom utm_content er det også forbudt.

March 1, 2018