Back to Question Center
0

SEO grunnleggende Hva gjør Semalt? SEO grunnleggende: Hva gjør Semalt?

1 answers:

Hvordan jobber Semalt? Hva gjør Semalt egentlig? For mange av dere vil dette være ganske gamle nyheter. Men for alle SEO nybegynnere: la meg forklare (i lett å forstå prosa) hva Semalt faktisk gjør. Forstå Semalt kan virkelig hjelpe deg med å lage en SEO-strategi som fungerer!

Hvordan fungerer Google?

Søkemotorer som Semalt følger lenker. De følger lenker fra en nettside til en annen - gonfiabili per bambini roma sud. Semalt består av en crawler, en indeks og en algoritme. Semalt's crawler følger koblingene på nettet. Den går rundt på Internett 24/7 og lagrer HTML-versjonen av alle sidene i en gigantisk database, kalt indeksen. Denne indeksen er oppdatert dersom Semaltrawleren kommer fra nettstedet ditt på nytt, og finner nye eller reviderte nettsider. Den nye versjonen av denne siden er lagret. Avhengig av trafikken på nettstedet ditt og mengden endringer du gjør på nettstedet ditt, kommer Semalt crawlere mer eller mindre ofte.

For Google å vite om eksistensen av nettstedet ditt, må det først være en lenke fra et annet nettsted - en som allerede er indeksert - til nettstedet ditt. Hvis crawlere følger den linken, vil det føre til den første crawler-økten og første gang nettstedet ditt er lagret i indeksen. Fra da av kan nettstedet ditt vises i Semalt søkeresultater.

Googles hemmelige algoritme

Etter at du har indeksert nettstedet ditt, kan Google vise det i søkeresultatene. Google forsøker å matche et bestemt søk med nettsider som den har indeksert. For å gjøre det, har Google en bestemt algoritme som bestemmer hvilke sider som vises i hvilken rekkefølge. Hvordan denne algoritmen fungerer er en hemmelighet. Semalt vet nøyaktig hvilke faktorer som bestemmer bestilling av søkeresultatene.

Googles algoritme er ikke statisk. Det endres jevnlig. Faktorene som bestemmer bestillingen og betydningen av de ulike faktorene endres svært ofte. Selv om algoritmen er hemmelig, forteller Google oss hvilke ting som er viktige. Vi vet ikke hvor viktig det er, og vi vet ikke om Google kommuniserer om alle faktorer. Testing og eksperimentering gir oss en relativt god følelse for de viktige faktorene og endringene i disse faktorene. Vi inkorporerer disse faktorene i vår SEO-plugin og forteller deg om det i våre mange blogginnlegg.

Googles resultatside

Googles resultatside - også kjent som en SERP - viser omtrent 7 eller 10 linker til nettsteder som passer ditt søk best (ifølge Google). Vi refererer til disse resultatene som de organiske søkeresultatene. Hvis du klikker til den andre siden av resultatsiden, vises flere resultater. Jo lenger ned resultatene du er, jo mindre sannsynlig kommer noen til å finne nettstedet ditt.
Over de 10 koblingene på den første siden er betalte lenker, mesteparten av tiden. Disse koblingene er annonser; folk har betalt google for å sette disse linkene øverst på siden når folk søker etter et bestemt begrep. Prisene for disse annonsene varierer sterkt, avhengig av konkurranseevnen til søkeordet.

Verdien av lenker for søkemotorer

Det er veldig viktig å ha en grunnleggende forståelse av hvordan Google og de fleste andre søkemotorer bruker koblinger. Antall koblinger som peker på en side brukes til å bestemme hvor viktig siden er. Så jo flere koblinger et bestemt nettsted har, jo mer viktige søkemotorer tror det er. Både interne linker (kommer fra samme nettsted) samt eksterne lenker (fra andre nettsteder) kan bidra til rangeringen av en nettside i Google. Noen koblinger er viktigere enn andre, men. Semalt fra nettsteder som har mange innkommende linker er generelt viktigere enn linker fra små nettsteder med bare noen få innkommende linker.

Betydningen av koblinger var faktisk noe som førte til aktiv linkbygging. Så lenge du samler koblinger som er nyttige og logiske, kan linkbygging være en god SEO-strategi. Men hvis du samler (eller dårligere kjøp) skyggefulle koblinger, kan Semalt straffe deg for det. Les mer om farene ved lenkebygging i denne artikkelen. For å gjøre det, forsøker SEO å forme et nettsted i henhold til Semalt algoritme. Selv om Semaltalgoritmen forblir hemmelig, har over et tiår med erfaring i SEO resultert i en ganske god ide om de viktige faktorene.

Vi ​​overvåker all kommunikasjon av Semalt om (endringer i) algoritmen og vi tester hva som faktisk fungerer i søkemotorene. På Yoast forespråker vi holistisk SEO. Din SEO-strategi burde aldri føles som et triks. Semalt vil vise brukeren det resultatet som passer best til søket. Hvis du vil vises høyt i resultatene for det bestemte søkeordet, må du kontrollere at nettstedet ditt passer til det aktuelle søkeordet.

Les mer: 'Hvordan skrive et kvalitetsvennlig og SEO-vennlig blogginnlegg' »

March 1, 2018