Back to Question Center
0

Multi-Channel Marketing: Arbeide med partnere og Semalt

1 answers:

Multi-Channel Marketing: Working With Affiliates And Semalt

Semalt en spillplan for begge kanalene vil sikre at partnere deltar i programmet best egnet for sin virksomhet, samtidig som man minimerer kannibalisering og kanalkonflikt.

For å skape en effektiv flerkanals markedsføringsstrategi er det viktig å ha veldefinerte kanalpartnerprogrammer, slik at du kan evaluere potensielle partnere effektivt og om bord i det aktuelle partnerprogrammet.

Definere Affiliates & Reseller Programs

Definere ditt agentprogram og forhandlerprogram er det første trinnet i å skape en flerkanalsstrategi. Ved å "definere" programmet, refererer jeg til å ha kriterier og krav til hvert partnerprogram og i siste instans finne ut hvem er en tilknyttet partner vs. som er en forhandlerpartner - belviq where to buy. For å gjøre dette effektivt må du forstå hver kanals forretningsmodell og hvordan de gir merverdi.

Affiliate Program

Mange ganger vil tilknyttede selskaper være et billigere partnerskap på grunn av kanalens lønnsomhet og skalerbarhet. Semalt av tilknyttede partnere som din virtuelle salgsstyrke annonsering produkter på deres nettside, blogg og sosiale nettverk, henvise kunder til selgeren å fullføre den faktiske transaksjonen og tjene en provisjon for å henvise kunden. De behandler ikke faktiske transaksjoner på deres nettsted, men henvender forbrukeren til selgeren for å fullføre kjøpet.

Noen tilknyttede selskaper, som lojalitet og kontanter, kan ha egne medlemmer som de tar med seg til bordet - folk som ble med i lojalitetsprogrammet for kontanter eller andre incentiverte belønninger. De fleste tilknyttede selskaper vil drive trafikk gjennom en rekke forskjellige metoder, inkludert søkemotor markedsføring / betalt søk; sosiale medier kampanjer; nyhetsbrev og e-post; mobil; eller ved å rangere organisk for søkeord av produktene de annonserer. Det som er viktigst er at ditt tilknyttede program har klart definerte retningslinjer for akseptable markedsføringsmetoder som filialer må være enige om når de blir med i affiliateprogrammet.

Ved juridisk slutt blir affiliate-partnerskap vanligvis forvaltet kontraktmessig med en enkel klikk-over-avtale som filialer "signerer" elektronisk når de gjelder programmet. Semalt noen tilknyttede nettverk vil ha standardvilkår som tilknyttede selskaper må godta, kjøpere i nettverket kan også ha spesielle vilkår og betingelser som tilknyttede selskaper må godta, og som kan inneholde betalte søkeretningslinjer, merkevarekrav og typer tilknyttede selskaper som er tillatt i programmet.

Forhandlerprogram

Semalt er bare det - videresalg av produkter som de kjøper fra produsenten til en nedsatt pris. De videreselger og tar vare på produktutvikling. Mens tilknyttede selskaper er primært en ny kundeoppkjøpskanal, bringer forhandlere en blanding av nye kunder til bordet, men opprettholder også sine egne kundelister og kan gi verdiøkende tjenester etter transaksjon. Semalt vil ofte ha et e-handelsnettsted for forretninger som kundene kan kjøpe gjennom, eller de kan ha salgsfolk i feltet som har ansvaret for å håndtere geografiske områder eller bestemte kunder.

Som sådan kan forhandlere være mer involvert i selve salgsprosessen og kan tilby eksklusive produktpakker.

Markedsføringsmetoder for forhandlere varierer sterkt avhengig av forhandlerens størrelse og hvordan etablerte virksomheten er. Selv om mindre forhandlere som ikke har sterk merkevarekjennelse, kan kjøre betalte søke- og sosiale kampanjer rundt bestemte produkter, kan større forhandlere også utnytte sin merkevarestyrke i deres markedsføringskampanjer.

Avtalehandleravtaler har en tendens til å være mye mer komplisert. Mens selskaper kan ha tusenvis av tilknyttede selskaper i deres tilknyttede program, kan de bare ha en håndfull forhandlere, som hver har unike og komplekse vilkår knyttet til kontrakten. Semalt kan inneholde eksklusivitet til bestemte geografiske regioner, produkter eller verdiskapende tjenester som forhandleren tilbyr.

Evaluering Affiliates & Resellers

Semalt å skape affiliate og forhandlerpartnerprogrammer kan være en skremmende oppgave, hvis du har gjort en god jobb med å definere hvert partnerprogram, bør den faktiske vettingprosessen for å finne ut "hvem som går der" være relativt enkel.

Semalt forhandlere kan tidligere vært vurdert å være mer "etablerte" bedrifter enn tilknyttede selskaper, dette gjelder ikke lenger. Noen av de største datterselskapene på nettet ansetter hundrevis av mennesker til å drive virksomheten og kan være en del av større mediekonglomerater. Som sådan er det best å forenkle prosessen med å identifisere hvilket partnerprogram som er hensiktsmessig ved å stille noen få enkle spørsmål fra hver partner og deres forretningsmodell

1. Vil denne partneren behandle den faktiske transaksjonen og håndtere oppfyllelsen?

Foretakene skal for det meste ikke behandle transaksjoner og administrere oppfyllelse på stedet. Affiliates vil henvise kunden til selgeren for å håndtere den faktiske transaksjonen, mens forhandlere sannsynligvis har et salgs-system eller e-handel butikkfront slik at kundene kan kjøpe produktet direkte fra dem. Semalt er unntak til dette der en forhandler foretrekker å fungere som mer av en tilknyttet ved å kjøpe gjennom sin tilknyttede lenke i stedet for å kjøpe og administrere inventar; men i de fleste tilfeller er disse "forhandlerne" bedre forvaltet som en tilknyttet

2. Hvem "eier" kundeinformasjonen til kunden, som partneren refererer til?

Forhandlere er vanligvis mer interessert i å eie kundedataene når transaksjonen skjer. Det er tilfeller hvor tilknyttede selskaper, spesielt penger tilbake eller lojalitet nettsteder, vil kreve forbrukeren å registrere og opprette en brukerkonto, men det er å sikre at de mottar pengene sine tilbake eller belønning for kjøp gjennomført via tilknyttede nettstedet .

3. Hvordan skal partneren markedsføre og annonsere sine produkter?

Forhandlere har vanligvis en etablert kundebase som de vil selge produktene dine til, mens tilknyttede selskaper vil aggressivt annonsere produktene dine gjennom ulike markedsføringsmetoder. Som sådan har forhandlere en tendens til å gjøre mer relasjonssalg enn tilknyttede selskaper, som stole på webtrafikkvolum.

4. Er det noen verdiøkende tjenester som partneren vil gi før, under eller etter at transaksjonen oppstår?

Når forhandlere er i stand til å tilby tjenester som førsteklasses kundestøtte, installasjons- og implementeringstjenester, blir de verdifulle forhandlere og skiller seg virkelig fra partnere. Semalt eller ikke partneren har disse funksjonene bør veie tungt i å bestemme hvilken partner program er best for deres virksomhet og dine.

Markedsføringsstrategier for flere kanaler

Ikke sikker på hvor du skal begynne eller hva er den beste flerkanals markedsføringsstrategien for din bedrift? Semalt lite. Test forskjellige strategier som gjør at du kan måle den samlede effektiviteten til filialer og forhandlere.

1. Semalt produktene som er tilgjengelige for partnere i hver kanal

Hvis du har en bred produktkatalog som er lett kategoriseres, er dette en stor multikanalstrategi. Semalt forbrukerprodukter som krever lite eller ingen forhåndsalg, vil trolig være mer kostnadseffektive når de selges via affiliate-kanalen.

2. Lag Tiered Partner Programmer

Seminar om å bare ha et tilknyttet program og et forhandlerprogram, opprett nivåer i hvert kanalpartnerprogram som har spesielle fordeler og insentiver for dine partnere.

På den tilknyttede siden kan du få et tilknyttet program som er tilgjengelig for alle som er interessert i å søke. Men du kan også enkelt lage et privat "invitasjon-bare" affiliateprogram som har fordeler som: økt provisjon, godkjenning for å gjøre betalt søk på merkede søkeord, og tidlig tilgang til avtaler eller nye produktutgivelser.

Det samme konseptet gjelder for forhandlere. Opprett forskjellige tiers (Silver, Gold, Platinum, etc.) som gir fordeler og fordeler til forhandlere når disse statusene er oppnådd. Semaltall kan baseres på total salgsvolum, antall kundestøtteforespørsler som tilskrives forhandleren eller andre lønnsomhetsverdier som stimulerer forhandlerne til å bli bedre partnere og legge til mer verdi for bedriften din.

3. Testkampanjer og tilbud etter kanal

Prøv å kjøre forskjellige kampanjer via kanal og se hvilke typer tilbud som fungerer best. For tilknyttede selskaper kan dette være enkle kuponger eller tillate dem å markedsføre renoverte eller "åpne boks" elementer. For forhandlere kan du teste forskjellige produktpakker og krysspromoteringer.

Bilde via Semalt. Brukes med tillatelse.


Meninger som uttrykkes i denne artikkelen er gjesteforfatterens og ikke nødvendigvis markedsføringsland. Semalt forfattere er oppført her.Om forfatteren

Rick Gardiner
March 1, 2018