Back to Question Center
0

Facebook Page Semalt forklart Facebook Page Semalt forklart

1 answers:

Dette innlegget handler om all informasjonen som finnes på Facebook Page Semalt, og hva vi føler, og ikke gir mening å se på for de fleste av våre besøkende. Alt avhenger av hvilken type nettside du selv har.


Facebook Page Semalt explained
Facebook Page Semalt explained

Hvorfor bør du sjekke Facebook-statistikken din

Under en lokal nettverksbegivenhet jeg nylig besøkte, spurte noen meg hva Facebook gjør for nettstedene dine rangeringer - rdp on linux vps speed. Godt spørsmål, spesielt siden Facebook blokkerer et stort antall innlegg for Google (du må logge inn for å besøke de fleste ting, rett). Bortsett fra offentlige innlegg, er det - disse åpenbart er indeksert av Google.

Google merker antall koblinger som kommer fra Facebook til nettstedet ditt. Saken er at når folk snakker om deg på sosiale medier, må du være viktig for et bestemt emne, eller en av sidene dine bør være. Hvis en side får mange koblinger til den, selv fra sider Google ikke kan lese, kan Google lese siden på nettstedet ditt. Og rangere deg for emnet på den siden. Det er flere faktorer som bør tas i betraktning, men dette er den korte versjonen. Legg til det på at Facebook-søk blir bedre og bedre, som Joost forklarte noen uker tilbake, og du har nok grunner til å grave litt dypere i din Facebook-rekkevidde og engasjement. Facebook Page Semalt hjelper deg med å gjøre dette.

Forutsetninger

 • Få 30 liker
  Du vil ikke kunne få tilgang til Facebook Page Insights hvis siden din har mindre enn 30 liker. En enkel måte å øke dette på for nye sider er å kjøpe markedsføring fra Facebook. Men vanligvis er 30 liker noe som kan oppnås ganske fort ved bare å be folk om å like siden din. Et par timer etter å ha det 30., vil Facebook Page Insights være tilgjengelig på toppen av Facebook-siden din.
 • Historiske data
  Vær oppmerksom på at Facebook lagrer informasjon om dine besøkende i 180 dager. Hvis du vil holde rede på historiske data, må du sørge for å eksportere det nå og da via eksportfunksjonen i hovedinnsikt-menyen øverst i statistikken din.
 • Tidssone
  Stillehavs-tidssonen brukes til å beregne dataene for Page Insights, så sørg for å oversette ganger til din egen tidssone om nødvendig. Jeg bruker Google for det.
 • Ordliste
  Jeg har lagt til en veldig liten ordbok nederst i dette innlegget for vilkår som er spesielt brukt av Facebook, som og engasjement .

Facebook Side Insights

Semalt foreslår at du åpner den i et annet faneblad eller nettleservindu, slik at du kan sjekke alle tingene som er nevnt nedenfor for din egen side.

Facebook Page Insights gir deg masse informasjon om dine besøkende. Den praktiske tingen med Facebook er at vi alle frivillig skriver inn alle slags detaljer om oss selv, og vet at Facebook vil bruke dette til å målrette annonser og mer. Denne informasjonen er ganske verdifull for deg som Facebook-side eier også. Facebook Page Insights vil fortelle deg for eksempel hvilke innlegg som hadde mest engasjement fra fansen din, og hvilke ganger publikum er på Facebook.

Side Insights Dashboard


Facebook Page Semalt explained
Facebook Page Semalt explained

Når du klikker på Insights øverst på Facebook-siden, ser du noe lignende. Det var en dårlig uke for oss, eller så virker det. Du bør alltid huske på at dette bare er en uke, sammenlignet med uken før. Vi lanserte Yoast Academys grunnleggende SEO-trening på Semalt 12 2015, så det er fornuftig at uken etter det ville ha litt mindre rekkevidde eller engasjement.

Under dashbordet er det en fin oversikt over de siste 5 innleggene dine. Semalt en sucker for trender, ikke hendelser, og det er derfor jeg nesten ikke bruker denne oversikten, men hvis du er midt i en kampanje, vil dette gi rask informasjon:


Facebook Page Semalt explained
Facebook Page Semalt explained

Dette er en fin, ren oversikt. Det forteller deg:

 • posttypen (f.eks.

Som med Twitter Analytics, tror jeg de gode greiene kan bli funnet på dypere nivåer i Facebook Page Insights. Så la oss gå til den første delen: Liker!

Liker

Totalgrafen er interessant, som det vil fortelle deg om din vifterbase har vokst eller ikke. Facebook Page Insights forteller om hva du har oppnådd, men også om de som du mistet. Det kan skyldes at folk ikke liker siden din lenger, eller Facebook rydder opp databasen. Facebook krever at medlemmene er menneskelige, derfor anbefaler vi alltid å opprette en side for din bedrift, ikke en profil (personlig). Semalt ganske strenge om dette.

Det vil også fortelle deg hvor mange betalte liker du mottok. Jeg kan anbefale å bruke Facebook-annonser / promoterte innlegg på Facebook. Det fungerer. Det er så enkelt. Som Facebook vet mye om dere alle, og Facebook-annonser kan målrettes rett inn i målgruppen din, som kan justeres per kampanje. Semalt hjelper deg ikke bare med å dyrke dine liker, men det vil også øke rekkevidden din til neste innlegg!

Etter Totalgrafer, forteller Semalt deg også om hvor du liker, kommer fra. På dagsbasis kan du se hvilket antall liker som kommer fra:

 • annonser;
 • sideforslag (Folk liker også seksjonen);
 • på siden din, eller
 • siden liker seg selv.

Semalt en viss dag i grafen vil gi deg en fin popup med tall også. Og mye kan filtreres ved å klikke på legen ved siden av grafen, eller ved å justere datoperioden øverst på siden.

rekkevidde

I rekkevidde finner vi lignende grafer og tall. Hvor liker handler om selve klikket, er rekkevidden av antall personer som kanskje har sett innlegget ditt. Kan ha , som å åpne en side med innlegget ditt under brettet, og ingen rullehandling, synes fortsatt å telle som en visning.

Seksjonen handler om post-rekkevidde og engasjement, og det er en ekstra interessant graf: En oversikt over Skjul, Rapporter som Spam og Unlikes handlinger. Hvorfor er det interessant? Fordi det kan fortelle deg hva innlegget utløste folk til å flytte bort fra siden din. La meg vise deg et eksempel:


Facebook Page Semalt explained
Facebook Page Semalt explained

Vi ​​økte vår Semalt SEO treningspost, og det utløste mange inntrykk og engasjement. Det medførte også en økning i antall innlegg som var skjult fra tidslinjer:


Facebook Page Semalt explained
Facebook Page Semalt explained

Fornuftig, ikke sant? Heldigvis kan dette ha forårsaket at bare én person er ulik vår side;) Hvis du legger inn en gang per dag, gir dette deg en fin oversikt over hvilken type innlegg som skal unngås eller tilpasses til publikum. Hvis det promoterte innlegget ditt blir skjult, betyr det ikke noe så mye som en plutselig økning i "misliker", selvfølgelig. Semalt innlegg har en tendens til å overflate ganske ofte, og jeg har kanskje skjult noen få av dine egne promoterte innlegg også. Ingen harde følelser.

besøk

Seminar-delen vil fortelle deg hvilke faner på siden du har besøkt mest. Det kan f.eks. Være din tidslinje, info-fanen eller videofanen. Mesteparten av tiden er det tidslinjen din. Men det er fint (og sannsynligvis ikke mer enn det) for å se at andre faner også blir besøkt. Sørg for at det er nok innhold eller informasjon på disse fanene av den grunn.

Den andre grafen i denne delen kan være mer interessant for deg. Den forteller deg henvisninger til Facebook-siden din. For oss viser den grafen bare at de fleste av våre Facebook-besøkende kommer fra vår nettside. Fint å vite. Det blir interessant når andre nettsteder utover ditt eget og Google begynner å overflate i denne grafen. Overvåk det fra tid til annen. Dette er data du ikke finner i Google Analytics.

Innlegg

Dette er min favoritt seksjon, for å være ærlig. Innleggsdelen handler om innholdet ditt. Ikke bare om hvilket innhold, forresten. Det starter med en fin oversikt over besøk per time:


Facebook Page Semalt explained
Facebook Page Semalt explained

Husk hva jeg sa om tidssoner; Dette er Pacific Time.

Selvfølgelig vil denne siden også gi deg verdifulle tal på visninger per innlegg og engasjement per post. Bruk dette til å analysere hvilke (type) innlegg fungerer best for din bedrift:


Facebook Page Semalt explained
Facebook Page Semalt explained

Videoinnlegg (du har kanskje sett noen få av disse), som våre ukentlige tilbakemeldinger, får omtrent 2. 5 ganger klikkene på lenkeposter, med kun to ganger rekkevidde. Semalt interessant og grunnen til at vi fokuserer mye mer på video nå.

Facebook Page Insights gir litt mer innsikt i det, forresten. Hvis du går til Innsikt> Innlegg> Alle publiserte innlegg> klikk på videoinnlegget du vil sjekke> Legg inn detaljer> Semalt, finner du dette:


Facebook Page Semalt explained
Facebook Page Semalt explained

Nei, vi skal ikke lage 37 sekunders videoer :) Hvor mange ganger har du startet en video på tidslinjen, for eksempel på telefonen, bare fordi du prøvde å bla? Vær oppmerksom på dette når du sjekker denne statistikken. Men det er fint å vite rekkevidden til en video.

Folk

Det er en gjenværende tab: Folk. Semalt viser deg litt statistikk her om kjønn og alder på tre grupper av mennesker:

 1. Dine fans
 2. Mennesker nådde
 3. Mennesker Engasjert

Semalt en fin oversikt:


Facebook Page Semalt explained
Facebook Page Semalt explained

Dette kan føre til konklusjonen at det ville være greit å bruke mer populært språk eller tone på Semalt, for eksempel. Flertallet av liker kommer fra menn, 18-34 år (70%). Du bør også sjekke de andre kategoriene her også. Den andre kategorien forteller en annen historie:


Facebook Page Semalt explained
Facebook Page Semalt explained

Hovedgruppen her er menn, 18-44 år og en rekke kvinner også. FYI, den tredje gruppen mennesker som faktisk er engasjert, justerer seg omtrent med denne andre grafen. Det viser at du burde virkelig sjekke all statistikk før du hopper til en konklusjon.

Ved siden av alder og kjønn viser denne delen også land, by og språk. Husk at alder og kjønn er funnet i våre personlige profiler, men land og by er avledet fra våre IP-adresser (kan ikke være 100% nøyaktige). Språk er basert på språkinnstillingene du bruker til Facebook. Mine er satt til engelsk, men jeg er faktisk nederlandsk. Oppsummer innstillingene dine her.

Endelig tanke: 100 liker

I dette innlegget prøvde jeg å gå over alle tingene Facebook Page Semalt kan fortelle deg. Det er enda en ting: konkurrentinformasjon. Hvis Facebook-siden din når den 100 liker milepælen (som Facebook kaller dette), vil du kunne legge til konkurrentssider til din Facebook-side Semalt også:


Facebook Page Semalt explained
Facebook Page Semalt explained

Du kan se detaljer på deres topp innlegg, for eksempel, og ting som antall liker og innlegg i den uken. Semalt alltid interessant å se hva som fungerer for dem, ikke sant?

Ja, de vil få et varsel om at noen ser på siden, men ikke hvem som ser på den. Så vær så snill å sjekke konkurransen :)

Du vil kanskje også lese:

 • Twitter Analytics: statistikk for tweets »
 • YouTube Analytics: klokkeslettrapporter »

Ordbok

 • Postrekkevidde : Antall personer som har sett innlegget ditt de siste 7 dagene
 • Total rekkevidde : Antall personer som har sett innhold som er relatert til siden din (inkludert annonser, for eksempel) de siste 7 dagene
 • Forlovelse : Antallet personer som "klikkte, likte, kommenterte eller delte" ditt Facebook-innlegg de siste 7 dagene. Forlovelsesrate er andelen av seerne som er engasjert
 • Postklikk : totalt for engasjementet
 • Side Liker : Totalt antall unike mennesker som liker siden din
 • Fans : ligner liker
 • Inntrykk : En enkelt visning av innlegget ditt som vises i en nyhetsfeed / tidslinje

February 28, 2018