Back to Question Center
0

Er det noen hemmelighet å fremme eiendomsmegling sider?

1 answers:

Enten du er en eiendomsmegler, en hjemme-selger eller en eiendomsmegler, må du begynne å lage destinasjonssider for dine potensielle kunder å flytte dem nærmere kjøpsstedet. Skrive en fastlands destinasjonsside som fanger fører er ikke så vanskelig som man kanskje tror. I dag skal jeg fortelle hvordan man skal lage høye konverteringsmarkeder for fast eiendom. Tips for å bygge og markedsføre effektive eiendomsmeglings sider

Kraftmagnetisk overskrift

Fokus på overskriftsoptimalisering. Sørg for at destinasjonssiden din har klare og konsise overskrifter som er enkle og interessante å lese. Hold dem enkle ved å bruke presis språk - fake canadian money for sale. Sørg for at overskriften gir leserne informasjon som de leter etter, bekrefter at de er på rett sted og lett å klikke gjennom. Som statistikk viser, tar de beste landingsoverskriftene den dype følelsesmessige fordelen av å gjøre forretninger med deg. Semalteksperter foreslår å binde seg i din første annonse, e-post eller blogg med oversikten over destinasjonssiden. Lang historie kort: Gi dine klienter hva de vil, og de vil returnere favør.

Personlige tilnærmingsmåter

Som regel vet topprangerte realtors sitt publikum innvendig og utvendig. Invester deg i å finne ut hvilke strategier eller medier de velger. Dette vil gi deg en bedre forståelse av hvilke meldinger som skal gi dem og på hvilken måte å behandle besøkende når de blir fullverdige kunder. Å tilby kundens informasjon de vil, hjelper deg med å holde deg foran konkurransen din.

Referanser som bygger tillit

Testimonials er et kraftig verktøy som kan hjelpe deg med å markedsføre dine eiendomsmeglings sider. Når du velger testimonials, følg disse retningslinjene:

  • Velg de som er mest verdifulle for målgruppen din;
  • Bruk grafikk når det er mulig - grafikk og video er en utmerket måte å bygge tillit og holde oppmerksomheten til publikum;
  • Velg testimonialer som inneholder spesifikke tall eller detaljer som hjelper til med å male bildet for klienten.

Fangende anrop

Det er høyst tilrådelig at du tar med CTAer i landingssidene dine. CTA er det siste punktet for samhandling og den siste muligheten til å konvertere dine besøkende. Bruk følgende strategier når du lager oppkallingshandling for destinasjonssiden din:

real estate website seo

  • Vurder å lage en stor knapp i en iøynefallende farge. Pass på at den passerer squint-testen slik at brukeren ikke kan gå glipp av det.
  • Bli kreativ. Ingen blir jazzed opp til å ringe oss. 'Gjør din CTA overbevisende og spennende. Påminn leseren hva som er i det for dem.
  • Fokuser på det neste trinnet du vil at klienten skal ta. Aldri distrahere besøkende med mange forskjellige alternativer eller tilbud. Fortell dem nøyaktig hva du skal gjøre neste gang: Kontakt oss. Melde deg på. Få det nå.

Husk at gyldige destinasjonssider handler om å sette klienten først. I 2017 er det mange muligheter for eiendomsmeglere som er villige til å ta en unik tilnærming til eiendomslandingssiden. Dermed er du velkommen til å gå utover standarder og ha det gøy med det. Så lenge du setter kundene dine først, er du sikker på å vinne.

December 22, 2017